“Širdiniai“ blynai

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 7 , reitingas: 4.14 iš 5)
Loading...

Zosė

Su kiaušiniais

3 kiaušiniai
1 dl vandens
2 arb.šaukšt. cukraus, druskos
3 dl miltų
125 gr. Ištirpinto sviesto
2 dl riebaus pieno arba grietinėlės

Išplakti kiaušinius, vandenį, cukrų, druską ir miltus į vientisą masę.
Ištirpinti puodelyje sviestą, atvėsinus  supilti į tešlą. Galiausiai išplakti ir supilti grietinėlę.
Kepti “širdinėje” keptuvėje. Iškepus nedėti vieno ant kito, nes jie suminkštės ir nebus traškūs. Geriausia juos dėti ant grotelių, viena prie kito.

Trapūs „širdiniai“ blynai

2 šaukštai sviesto
3 dl miltų (galima pakeisti grikiniais miltais)
2 dl ledinio vandens
3 dl grietinėlės
Ištirpinti sviestą ir jį atvėsinti.
Į vientisą masę sumaišyti miltus, vandenį. Jeigu bus su gumuliukiais, tai reikės tešlą perkošti. Išplakti grietinėlę.
Į tešlą supilti atvėsintą sviestą, išmaišyti, ir, galiausiai, atsargiai imaišyti grietinėlę. Masė turi likti puri.
O tada kepti širdinėje keptuvėje.

Šitie blynai, kaip jau, matyt, pastebėjote, gaunasi labai koloringi ir nereikėtų jų persivalgyti.
O tai, turiu pasakyti, nėra lengva, nes labai skanu :)
Ir kas per kiaulystės dėsnis, kodėl visada tai, kas labai skanu, būna labai koloringa?

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011