Rūkyta lašiša, suvyniota į lavašą

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 7 , reitingas: 4.86 iš 5)
Loading...

COPY .
Reikia:
LAVAŠO
riebios varškės 200 g
citrinos (pusės citrinos sulčių)
rūkytos lašišos
šiek tiek sviesto(apie šaukštą) ir grietinės
žalumynai(krapai+ truputi baziliko)
Varškę mikseriu ar blenderiu išsukam iki vientisos masės+citrinos sultys+grietinė ir sviestas(čia iš akies, kad išeitų tepama masė).
Lavašą ištepame varške, ant jos tolygiai išdėliojame rūkytos lašišos gabaliukus(yra Maximose tokie draiskaliukai salotoms – pigiau išeina, nei gabalais) ,ant viršaus pabarstome smulkintus žalumynus.
Tada viską gražiai susukame į ruletą(gražiau išeina, jei apačioje koks popierius paklotas po lavašu), porai valandų kišame šaldytuvan, kad lavašas suminkštėtų. Pjaustome riekelėmis- tinka kaip užkandis ir šiaip gražu.

Markeris 
 Gaminom pagal šį receptą,skanu, BET visas skanumas  -užtepėlėj:

imam tepamą lydytą sūrelį (ėmėm Lankų), grynų baltų krienų ir išmaišom (dėjom apie 2 didelius šaukštus dėžutei sūrelio, bet reikia ragautI- kitąkart dėsim daugiau). Išmaišiusios tepėm negailėdamos visą lavašą. Tada dėjom per visą lavašą šaltai rūkytos lašišos smulkių gabaliukų ir finale apibarstėm negailėdamos šviežiais krapais.
Susukom, palikom 30 minučių šaldytuve ir pjaustėm. Na, dar  krienai  puikiai tinka šitai užkandai:)

panašūs įrašai

One Response to “Rūkyta lašiša, suvyniota į lavašą”

  1. MARIUS says:

    visai neblogai tik lavasas buvo minkstas, kol nepalaikiau saldytuve.Palaikius tikra lavasa saldytuve, jis luzineja pjaustant…

    Imam lavasa, negailedami uztepam cesnaku skonio varskes surio, lasisa dedam plonai, bet kad padengtu beveik visa lavasa ir pabarstom supjaustytais svoguno laiskais. Susukam, supjaustom ir skanaus…

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011