Pievagrybių trinta sriuba(kad vaikai svogūnų nepastebėtų) ;)
|komentarų nėra
Markeris
Mano vaikas irgi nevalgo svogunu, bet VISOSE trintose sriubose jų nepastebi 😉
Morką, svoguną ir pievagrybius pakepinu, tuo tarpu puode su sultiniu jau verdu bulves. Viską suverčiu į puodą, pasūdau, įmetu pipirų(suprantama visko turi but nemažai, nes sriuba turi būt tiršta). Tada sublenderiuoju ir maždaug pusę dėžutės Lankų lydyto sūrio pabaigoj įmaišau – šiek tiek sutirština ir man labai skanu.
Vaikas dar įsimeta į tosterį forminę duoną, ją susismulkina po to ir prisimeta i sriubą, man ir be to skanu 😉
Kitas variantas
Verdu ilgai kalakuto sparną, tada išgrebiu, sultinyje verdu bulves, morkas, porus (nebūtina), salierus (nebūtina), svogūną, kai šios daržovės išverda, pridedu moliūgo (arba brokolio). Jei laiko neturiu, tai viską kartu su sparnu verdu net nepjausčius, tik moliūgas pabaigoj. Tada sumetu mėsą, nurinktą nuo kaulų ir susmulkinu blenderiu. Pabaigoj – arba vėl tų pačių Lankų sūrelio arba grietinėlės įdedu ir užvirinu.
Prie šitų sriubų dar užmetu ant batono fermentinio sūrio riekelę ir pašildau orkaitėje.