Sūrio rutuliukai ir kiti užkandžiai prie vyno/šampano/degtinės
|1 komentaras
no comments
Reikes:
100-150 gr pačio švelniausio skonio (be priedų )lydyto sūrelio;
100 gr smulkia tarka tarkuoto parmezano tipo sūrio. Man labiausiai patinka Džiugas arba Montecampo. Džiugas būna skanesnis iš sveriamų sūrių skyriaus. Šiaip jau Rokiškio sūriai patys geriausi.
Parmezaną sutarkuoji.Lydytą sūrį sumaišai su tarkuotu parmezanu. Gaunasi masė, panaši į plastiliną. Šiek tiek drėgnomis rankomis formuoju rutuliukus. Aš juos apvolioju dvieju rūšių trupiniuose: krekerių ir pistacijų.
O šiuos pasigamint labai lengva: išluptas iš kevalo pistacijas sudedam maišelin, apvyniojam rankšluosčiu ir pavanojam tam maišeliui su kočėlu gerai per šonus. Analogiškai elgiamės ir su krekeriais. Dar skanu būtų ir su graikiškais riešutais.
O sezamas šiam reikalui apskritai netiko ❗ .
zuvele
Aš irgi darau tuos rutuliukus, tik naudoju dešrinį rūkytą sūrį. Į vidų įspraudžiu žalią alyvyogę be kaulelio, o apvolioju susmulkintose virtose krevetese arba krabų lazdelėse.Visaip labai skanu.
Svečiuose ragavau užkandą, kuri buvo patiekta prie vyno:
Į juodą slyvą įspraustas gabalėlis sūrio, slyva apvyniota plona rūkyta šonine ir persmeigta mediniu smeigtuku.
Prie “šnapso” buvo ant juodos duonos padetas gabalėlis silkutės, mažiukas marinuotas agurkiukas ir taip pat mažiukas marinuotas svogūniukas (jų būna pirkti parduotuvėse). Viskas suguldyta tokiu bokšteliu ir persmeigta-ir skanu, ir dailu.
Sezamas šiam reikalui tai netgi labai tinka, jeigu:
į sūrį įmaišyti smulkintų džiovintų krapų, o vyniojant rutuliuką į jo vidų įlipdyti rūkytos lašišos gabaliuką 😉
Beje, riešutai ir krekeriai labai gerai susismulkina grūstuvėje.