Špinatai:sriuboje ir su lazanija
|komentarų nėra
Markeris
Sriubai sultinį paprasčiausią užverdam, pridedam pakepintų svogunėkų ir bulvių .BET – bulves suplaustom postambiais gabalais ir po to šakute sutrinam, kai jos išverda. Po to dedam daug daug špinatų. Aišku, prieskoniai -kas be ko 😉 .Aš su grietine galiu visa kibirą suvalgyt.
xxx
Lazanijos lakštus paruošiam kaip visada ,t.y. trumpam panardinam į verdantį vandenį. Tada varškę sutrinam su druskyte, pipiriukais, krapais, petražolemis ir česnaku. Tepam lakštą neplonai ir užklojam geru sluoksniu špinatų (kai netingim -špinatus įpjaustom į varškę ). Viską užpilam nemenku kiekiu bešamelio ir -orkaitėn. Iš pradžių kepam pridengus, po to pabarstom nemažu sluoksniu fermentinio sūrio ir apkepinam atidengus