Žuvies arba paukštienos “tortas”

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 3.50 iš 5)
Loading...

tetulė

Pokelis keptų “Napoleono” torto lakštų (5 lakštai ),
Tepamo sūrio (“Lankų” ar pan.),
Svogūno, morkų,
Karštai rūkytos žuvies arba keptos ar virtos paukštienos,
Krapų,
Majonezo.

Svogūnus pakepinam, troškinam su virtom, kubeliais pjaustytom morkom. Troškinti reikėtų su kuo mažiau aliejaus, geriau vandenėlio kliūstelėti. Žuvį nukaulinam, suplėšom gabaliukais, jei naudojam mėsą – irgi susmulkinam.

Toliau viskas paprasta – imam lakštą, tepam jį nestorai sūreliu arba majonezu (arba vieną lakštą tuo, kitą – kitu), pabarstom troškintų daržovių, pabarstom žuvies, pabarstom krapų, klojam kitą lakštą ir taip toliau.

Moterys sakė, kad gaminant su paukštiena gerai tinka pekino kopūstas smulkintas, esą, tada nebūna  sausa. Aš gaminau su rūkyta skumbre, svogūnais, morkom, šiek tiek sūrelio, šiek tiek majonezo, krapais. Visą tą torčiuką sluoksniuojam ant kokios nemažos lėkštės, baigus reikia kitą lėkštę užvožti, šiek tiek paspausti (kad paskui pjaustant nebyrėtų) ir leisti pastovėti. Geriausiai – per naktį. Kai torčiukas susistovi, galima jį papuošt kokiom daržovėlėm/salotėlėm. Mes valgėm su gražgarsčių salotom.

Momoshka

O aš lakštus tepiau tik  majonezu.Pirmą sluoksnį sutepiau majonezu ir karšto rūkymo skumbre, ištrinta su baltais krienais, antra sluoksnį tuo pačiu ir dar uždėjau daržovių (svogūnus pakepintus ir morkas ten sudėjau ir vandenuke ištroškinau , paskui dar įdėjau ir  tarkuotų šampinjonų,vėl patroškinau).
Visai skanu 😉

panašūs įrašai

One Response to “Žuvies arba paukštienos “tortas””

  1. Lainey says:

    Aprpeiaciton for this information is over 9000-thank you!

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011