Orkaitėje keptos bulvės -įvairios variacijos
|1 komentaras
no comments
Bulves paverdu apie 10 minučiu, tada apteplioju aliejum ir kmynais (ar kitais prieskoniais), (galima grietine ar majonezu) ir dar kokias 20 minučiu pakepu kartu su mesa orkaiteje
Mat žalios bulvės, sudėtos kepimui, man kažkodėl gaudavosi pernelyg apdžiūvusios ir nelabai skanios. O kai šitaip kepu -viduje minkštos, o aplink -traški, apskrudusi plutelė
tetule
Mes su mamyte bulvių neapverdam, prieš orkaitėn kišdamos, bet kartu su prieskoniais ir druskyte b ū t i n a i apvoliojam grietinėje . Kartais grietinėn ir kokį majonezo šaukštą įmetam. O bulvės jei nedidelės, tai nepjaustom, jei didelės – tai perpus perpjautos, kartais tokiais storokais griežinėliais papjaustom.
COPY
Aš dažnai darau taip: gerai nuplautas bulves su lupena įvynioju į folgą(vidujE šiek tiek palieku vandens). Kepu ant grotelių. Paskui- į lėkštę, gražiai per vidurį kryžmai įpjaunu su visa folga bulvę, atvynioju kampučius, tada barstau drusyte, sviesto gabaliuką užmetu, krapų. O jei netingiu- iš anksto mikseriu išsuku sviestą su druska, krapais ir česnakais-pasaka. 😆 Dar retkarčiais- kai ypač netingiu- į visą tą gėrį įmaišau dar ir varškės. Tik tada jau reikia pjauti visą bulvę per pusę, nes nesilaiko ant viršaus
Genija
Čia vokiškas receptas, man patiko. Bulves išverdamos (galima bandyt tik apvirti), perpjaunamos pusiau. Skarda ištepama aliejumi ir pribarstoma daug rozmarino. Bulves pjauta puse žemyn -skardon ir į orkaitę trumpam. Skanu su varške, išsukta su pipiriukais, provanso prieskoniais ar česnaku. Dar pomidoriukas… . :oops:mmm…
Na mes su Teveliu irgi megstame paskanauti traskiosiomis bulvikemis, o darome sitaip.
1. Nuluptas ir supjaustytas bulbikes palaikome dubenelyje su vandeneliu ipyle slakeliuka obuoliu actuko.
2.Verdame bulbikes 40 min ir darome, pure ( bulbikiu kosike)
3.I kosike pribarstome susmulkintos vistienos, pabarstome prieskoniais ir idedame 3 didelius saukstus grietinikes.– Viska laaabai gerai ismaisome.
4.Mase dedame ant skardos ir pasauname i oraite 25 min 180 C
5.Susmulkiname cesnakiukus ir pabarstome ant virsaus pagal skoni.
Na tai kazkas panasaus i kugeli, bet zymiai skaniau, rekomenduoju isbandyti receptuka, galiu uztikrinti kad seimyna liks nustebinta….
SKANAUS !