Orkaitėje keptos bulvės -įvairios variacijos

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 13 , reitingas: 3.62 iš 5)
Loading ... Loading ...

no comments 
 Bulves paverdu apie 10 minučiu, tada apteplioju aliejum ir kmynais (ar kitais prieskoniais), (galima grietine  ar majonezu) ir dar kokias 20 minučiu pakepu kartu su mesa orkaiteje icon smile  Orkaitėje  keptos bulvės  įvairios variacijos
Mat žalios bulvės, sudėtos kepimui, man kažkodėl  gaudavosi  pernelyg apdžiūvusios ir nelabai skanios. O  kai šitaip kepu -viduje minkštos, o aplink  -traški, apskrudusi plutelė icon smile  Orkaitėje  keptos bulvės  įvairios variacijos

tetule
Mes su mamyte bulvių neapverdam, prieš orkaitėn kišdamos, bet kartu su prieskoniais ir druskyte  b ū t i n a i  apvoliojam grietinėje . Kartais grietinėn ir kokį majonezo šaukštą įmetam. O bulvės jei nedidelės, tai nepjaustom, jei didelės - tai perpus perpjautos, kartais tokiais storokais  griežinėliais papjaustom.

COPY

Aš  dažnai darau taip: gerai nuplautas bulves su lupena įvynioju į folgą(vidujE šiek tiek palieku vandens). Kepu ant grotelių. Paskui- į lėkštę, gražiai per vidurį kryžmai įpjaunu su visa folga bulvę, atvynioju kampučius, tada barstau drusyte, sviesto gabaliuką užmetu, krapų. O jei netingiu- iš anksto  mikseriu išsuku sviestą su druska, krapais ir česnakais-pasaka. icon lol  Orkaitėje  keptos bulvės  įvairios variacijos Dar retkarčiais- kai ypač netingiu- į visą tą gėrį įmaišau dar ir varškės. Tik tada jau reikia pjauti visą bulvę per pusę, nes nesilaiko ant viršaus icon biggrin  Orkaitėje  keptos bulvės  įvairios variacijos

Genija

Čia vokiškas receptas, man patiko. Bulves išverdamos (galima bandyt tik apvirti), perpjaunamos pusiau. Skarda ištepama aliejumi ir pribarstoma daug rozmarino. Bulves pjauta puse žemyn  -skardon  ir į orkaitę trumpam. Skanu su varške, išsukta su pipiriukais, provanso prieskoniais ar česnaku. Dar pomidoriukas… . icon redface  Orkaitėje  keptos bulvės  įvairios variacijos mmm…

panašūs įrašai



1 komentaras


  1. Kaziukas sako:

    Na mes su Teveliu irgi megstame paskanauti traskiosiomis bulvikemis, o darome sitaip.
    1. Nuluptas ir supjaustytas bulbikes palaikome dubenelyje su vandeneliu ipyle slakeliuka obuoliu actuko.
    2.Verdame bulbikes 40 min ir darome, pure ( bulbikiu kosike)
    3.I kosike pribarstome susmulkintos vistienos, pabarstome prieskoniais ir idedame 3 didelius saukstus grietinikes.– Viska laaabai gerai ismaisome.
    4.Mase dedame ant skardos ir pasauname i oraite 25 min 180 C
    5.Susmulkiname cesnakiukus ir pabarstome ant virsaus pagal skoni.

    Na tai kazkas panasaus i kugeli, bet zymiai skaniau, rekomenduoju isbandyti receptuka, galiu uztikrinti kad seimyna liks nustebinta….

    SKANAUS !

Pasisakyk ir tu!

*



visos teisės saugomos © 2006-2011