ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS
|komentarų nėra
Aldona
Jums reikės:
1 kopūsto galvos,
1 kg maltos jautienos,
grietinės,
kiaušinio,
1 šaukšto dziūvėsėlių,
prieskonių.
Kopustą apvirti, įpylus druskos, cukraus ir truputėlį acto.Dziūvėsėlius užpilti grietine arba grietinele.Į mėsos faršą dėti apkepintą svogūną, kiaušinį, išbrinkusius džiūvėsėlius, megstamus prieskonius. Skardą ištepti sviestu ir sluoksniais dėti susmulkintą kopustą, faršą, vėl kopūstą .Apatinis ir viršutinis sluoksniai – kopūstas.Ant viršaus užpilti likusią grietinę, pusę stiklinės vandens.Kepti, kol iškeps. Valgomas karštas .Skanu ir šaltas -su majonezu.