BAKLAŽANŲ APKEPAS
|komentarų nėra
r
4 asmenims .:
2 vid. dydžio baklažanai (apie 400 g.), 2 valg. šaukštai citrinos sulčių, 3 valg. šaukštai aliejaus, j. pipirai, 1 arb. šaukštelis saldžios paprikos miltelių, 100 ml raudono vyno, 1 indelis konservuotų nuluptų pomidorų (400 g), 150 g varškės (20 proc.), 2 valg. šaukštai rūgščios grietinės, 1-2 česnako galvos, 1 cukinija, kiaušinis, riebalų formai.
Baklažanus nuplauti. Nenuluptus supjaustyti 1 cm pločio griežinėliais. Sudėti ant plokščio padėklo, apšlakstyti citrinos sultimis ir nedaug pasūdyti. Po kiek laiko nusausinti. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir lengvai apkepinti baklažanų griežinėlius.Išimti.
Pomidorus susmulkinti ir su tyre pilti į keptuvę, laukti, kol užvirs, supilti vyną. Paskaninti druska, pipirais, paprika ir virti toliau.
Vidutinio aukščio ugniai atsparią formą ištepti riebalais.
Baklažanus dėti sluoksniais vienas ant kito, tarp jų pilti pomidorų tyrės.
Kiaušinio trynį sumaišyti su varške ir grietine, įberti susmulkinto česnako, druskos, pipirų.
Cukiniją padalyti į 2 nelygius gabalus: didesniąją jos dalį susmulkinus sumaišyti su varškės mase. Įmaišyti išplaktą baltymą. Šaukšteliu kabinti varškės masę ir sudėlioti ant apkepo.
Paviršių apibarstyti cukinijos likusiais gabalėliais, apšlakstytais aliejumi.Kepti 30-40 min. (pirmąsias 20 min. – uždengus folija).