VIRTŲ BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU GRYBŲ ĮDARU

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Teta

Virtos su lūpenom bulvės
Virtų bet kokių šviežių ar sūdytų grybų
Svogūnų
Šaltai/karštai rūkytos šoninės
Kvp. maltų pipirų
Muškato riešuto
Kiaušiniai -1 ar 2
(pagal tešlos kiekį)+ dar 1 kiaušinis plakiniui
Miltų ir bulvių krakmolo
Krapų
Batono trupinių

Iš vakaro virtas (geriausiai) bulves nulupti, sumalti, jei buvo virtos be druskos, jos įdėti , paskusti ar įtarkuoti muškato riešuto,įberti po saują miltų + bulvių krakmolo, pakepinto ant sviesto svogūno, žalią kiaušinį ar 2. Viską gerai sumaišyti mediniu šaukštu, kad tešla būtų vidutinio kietumo.

Grybus išvirti, sūdytus pamirkyti, nusausinti, dėti į keptuvę, kurioje pakepinti svogūnai ir šoninė, ir dar pakepinti, išjungus kaitrą, priberti daug susmulkintų krapų, paskaninti kvapniais maltais pipirais..

Kepimo skardą ištepti aliejumi, pabarstyti trupiniais. Bulvių tešlą padalinti į 2 dalis: viena – didesnė, kita – mažesnė. Iš didesnės dalies drėgnais delnais formuoti papločius ir kloti į skardą, nepaliekant tarpų, o kraštus išploti pagal skardos aukštį. Sudėti grybų įdarą ir tokiu pat būdu suplota tešla uždengti viršų.

Kepinio viršų patepti kiaušinio plakiniu, dar pabarstyti trupiniais, dėti į įkaitintą iki 150C orkaitę ir kepti kol gražiai apskrus, apie 30-45 min., nes visi produktai jau termiškai apdoruoti.

Išėmus iš orkaitės, supjaustyti gabalais ir virtuvine, platesne mentele dėti į lėkštes. Valgyti : su grietine, kefyru, rūgpieniu + raugintu agurku.

Skanus ir šaltas, bet labai tinka šildyti mikrobangėje.

 

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011