PRĖSKUČIAI(ŠIUŠKĖS, ŠVILPIKAI)
|komentarų nėra
Tešlai:
bulvės
miltai
šoninė
svogūnai
saldi grietinė
druska
Išvirtas bulves sumalti, pasūdyti, įdėti tiek miltų, kad būtų galima iškočioti tešlą.Iškočioti ją 1 cm gabalėliais.
Supjaustyti 5 cm dydžio kvadratėliais.Kepimui skirtą skardą pabarstyt miltais.Kepti 30 -40 min., kol pagels.Išimti iš krosnies/orkaitės ir sluoksniais sudėlioti puode.
Su svogūnais kepta šoninuke uždėti ant prėskučių.Grietinę užvirinti ir užpilti ant viršaus.Palikti valandai(šilumoje, kiek suprantu).Valgyti, kol visiškai nesuminkštėjo, nors ir tokie skanu.
Miglė
:Jei aš tokius kepčiau – dabar BŪTINAI tešlon įtrenkčiau ir…bazilikučio 😆
GUTE
: Ši tešla mėgsta kabintis prie rankų Todėl, kad šitaip neatsitiktų , reikia rankas pasitepti aliejuje .
Dar tos šiuškės su grybų padažu skanu.
Teta :
Kai dedi krakmolo, švilpikai tikrai minkštesni, puresni gaunasi 🙂