PAPRIKA UKRAINIETIŠKAI

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

 kk,

Imame paprikas  -nelabai dideles, lygias, geriau smailas, jokiais būdais nepažeistas.Turi būtinai būti su koteliais. Jas dedame ant grotelių ir kepame ant pačios karščiausios ugnies (elektrinės ar dujinės) Jos turi truputį apdegti tokiomis rudomis pūslėmis,bet pačios likti maloniai suminkštėjusios.Visas “cimusas ” tame, kad jose bekepant susidaro toks sulčių skystimėlis. Išimame atsargiai iš orkaitės ir tuos juoduliukus kiek galint geriau nulupame. Kitaip sakant apdega tik jų odelė, tai ją ir nulupame.  Žinoma gražiai visos nenusilups, bet nėra jokio reikalo nervintis. Svarbiausia , kad būtų sveikos. Išėmus suguldome pagarbiai, eilutėmis į plokščia dubenį(“bliūdą”).Gausiai pabarstome smulkintais česnakiukais, užpilame marinatu – vanduo, aliejus, actas, daug cukraus, druskos. Palaikome šaldytuve 3 paras. Valgome su keptomis bulvėmis. Paprikėlę nepjaustytą visą paguldome į lėkštę ir kai ją prapjauname,tai iš jos pilvuko išbėga toks skystimėlis, kad jas norisi valgyti ir valgyti  – ir neaišku kada sustoti 🙂

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011