BAKLAŽANU PYRAGAS/APKEPAS – SKANUS LENGVAS PATIEKALAS
|komentarų nėra
ALONDA
Galime iškepti iš anksto , kadangi valgomas šaltas.
Imame kekso kepimo formą ir ištepame sviestu.
Tada imame baklažaną ir supjaustome išilgais plonais “liežiuviais.”
1 sluoksnis : išklojame kekso formą labai lygiai , ištisai , kad neliktų tarpų – užtenka 2-4 baklažano juosteliu( ziurint koks jų dydis). Jei yra tarpas , atpjauname baklažano juostelės gabaliuką ir juo uždengiame .
2 sluoksnis : imame bekono ( ploni lašinukai, sluoksniuoti su liesa mėsyte ), juos plonai supjaustome , tada supjaustome gabaliukais 3*3 cm ir jais užklojame baklažano juosteles .
Bekono dedame būtinai , mat jis ir suteikia labai gera skoni šiam pyragui-apkepui.
3 sluoksnis : supjaustome plonais griežinėliais pomidorą ir juo užklojame lašinukus .
Tada pabarstome pipiriukų ir druskytės.
4 sluoksnis : supjaustome plonai surį Mozarella ir užklojame pomidorus .
5 sluoksnis : supjaustome plonai svogūną, perpjautą per pusę ir tais pusžiedžiais užklojame sūrį .
Tada vel pakartojame visus sluoksnius 1-2-3-4-5. Paskutinis (viršutinis) pabaigiamas baklažano juostelėmis .
Orkaitėje kepame apie 25-35 min.
Kai iškeps, išimame iš orkaitės, apibarstome žaliais kapotais krapais ir palaukiame, kol atšals.
Tada atsargiai peiliu atlaisviname kraštelius nuo kepimo formos ir išverčiame baklažanų pyragą i didelę lėkštę .
Apibarstome ir išverstą baklažanų apkepo paviršiu kapotais žaliais krapais .
Pjaustome ir – SKANAUS