BAKLAŽANU PYRAGAS/APKEPAS – SKANUS LENGVAS PATIEKALAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 5 , reitingas: 3.80 iš 5)
Loading...

ALONDA

Galime iškepti iš anksto , kadangi valgomas šaltas.

Imame kekso kepimo formą ir ištepame sviestu.
Tada imame baklažaną ir supjaustome išilgais plonais “liežiuviais.”

1 sluoksnis : išklojame kekso formą labai lygiai , ištisai , kad neliktų tarpų  – užtenka 2-4 baklažano juosteliu( ziurint koks jų dydis). Jei yra tarpas , atpjauname baklažano juostelės gabaliuką ir  juo uždengiame .
2 sluoksnis : imame bekono ( ploni lašinukai, sluoksniuoti su liesa mėsyte ), juos plonai supjaustome , tada supjaustome gabaliukais 3*3 cm ir jais užklojame baklažano juosteles .
Bekono dedame būtinai , mat jis ir suteikia  labai gera skoni  šiam pyragui-apkepui.
3 sluoksnis : supjaustome plonais griežinėliais pomidorą ir juo užklojame lašinukus .
Tada pabarstome pipiriukų ir druskytės.
4 sluoksnis : supjaustome plonai surį Mozarella ir užklojame pomidorus .
5 sluoksnis : supjaustome plonai svogūną, perpjautą per pusę ir tais pusžiedžiais užklojame sūrį .
Tada vel pakartojame visus sluoksnius 1-2-3-4-5. Paskutinis (viršutinis) pabaigiamas baklažano juostelėmis .
Orkaitėje kepame apie 25-35 min.
Kai iškeps, išimame iš orkaitės,  apibarstome žaliais kapotais krapais ir palaukiame, kol atšals.
Tada atsargiai peiliu atlaisviname kraštelius nuo kepimo formos ir išverčiame baklažanų pyragą i didelę  lėkštę .
Apibarstome ir išverstą baklažanų apkepo paviršiu kapotais žaliais krapais .
Pjaustome ir – SKANAUS

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011