Tortas „Mefisto“
|komentarų nėra
fotonas
Biskvitas:
Kiaušiniai 2vnt
Cukrus 100 g
Vanduo 50 g
Miltai 50 g
Krakmolas 40 g
Kakava 10 g
Kepimo milteliai 7 g
Aromatas 0,5 g
Baltas kremas:
Grietinėlė 300g
Vanilinis cukrus 30g
Cukraus pudra 100g
Varškė 100g
Želatina 20g
Kavos kremas:
Tirpi kava 30g
Grietinėlė 500g
Cukraus pudra 200g
Želatina 20g
Kavos likeris 50g
Paruošimas:
Kiaušinių baltymus suplakame iki tirštų putų. Trynius išplakame su cukrumi, pilame vandens, dedame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, kakavą ir viską gerai išmaišome, tada dedame suplaktus baltymus – atsargiai išmaišome.
Dedame į sviestu patapetą forma, kepame orkaitėje apie 40 min 180° C, atvėsiname.
Baltas kremas: grietinėlę suplakame su cukrumi, dedame pertrintą varškę, mažame kiekyje vandens ištirpintą želatiną ir suplakame.
Kavos kremas: grietinėlę suplakame su cukrumi, dedame kavą, pilame kavos likerį, mažame kiekyje vandens ištirpintą želatiną ir suplakame.
Ant atvėsinto biskvito dedame kavos kremą ir atvėsiname šaldytuve (apie 20min), ant viršaus dedame baltąjį kremą ir puošiame.