TIRAMISU

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 10 , reitingas: 4.30 iš 5)
Loading...

 tai TIKRO tiramisu receptas 10 porcijų: 450 g mascarpone sūrio, 75 g persijotos cukraus pudros, 125 ml kavos likerio, 90 g sutarkuoto šokolado, 450 ml plakamos grietinėlės, 2 šaukšteliai kavos esencijos, 18 biskvitinių sausainėlių (lady fingers)

1. Dideliame inde plakite mascarpone mikseriu su 60 g cukraus pudros., 3 šaukštais kavos likerio ir 2/3 tarkuoto šokolado (likusią dalį šokolado atidėkite papuošimui).

2. Kitame inde išplakite 300 ml plakamos grietinėlės. Sudėkite į sūrio mišinį ir išmaišykite.

 3. Sumaišykite kavos esenciją, likusį kavos likerį ir 2 šaukštus vandens (1 šaukštas=15 ml). 4. Serviravimo dubenyje (čia toks gilus pusapvalis dubuo…), ant dugno dėkite 4 sausainėlius, juos palaistykite 2 šaukštais kavos esencijos mišinio. Sudėkite 1/3 sūrio masės.

Vėl dėkite sausainius, patepkite ir vėl sūrio masę. Ir taip sudėliokite viską sluoksniais, kad ant viršaus būtų sausainiai, juos patepkite, barstykite šokoladu (išskyrus 1 šauštą)

5. Išplakite likusią grietinėlę (150 ml) su likusia cukraus pudra iki standumo. Papuoškite grietinėle deserto viršų naudodami konditerini švirkštą. Tada ant grietinėlės suberkite likusį šaukštą šokolado.

 6. Šaldykite desertą min. 4 val.

tetule

turiu kitokį termisu receptą,  nekart valgiau būtent šitaip receptą gamintą.

250 g (viena dėžutė) Mascarpone sūrio,
2 kiaušiniai,
3 š. cukraus,
2 š. kakavos,
1 puodelis stiprios kavos,
50 g alkoholio skanaus, kvepiančio (romo, amareto, pan.),
biskvito.

Kiaušinio trynius išsukti iki purumo su cukrum, sudėti sūrį, plakti iki vientisos masės, sudėti standžiai išplaktus baltymus, vėl maišyti iki vientisos masės. Biskvitą padalyti į dvi dalis, sulaistyti kava su amaretu, kad būtų šlapias. Kloti į indą aukštais šonais. Ant viršaus – pusę kremo, pabarstyti kakava, vėl biskvitą, vėl kremą, ant viršaus – kakavą. Dėti į kamerą, sušaldyti, bet prieš valgant vėl atšildyti šaldytuve.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011