ŽYDŲ VIRTUVĖS SALDUMYNAI

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 7 , reitingas: 3.29 iš 5)
Loading...

grilis

MIGDOLINIAI SAUSAINIAI
Kvietiniai miltai 250 g
Migdolai 200 g
Cukraus pudra 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Druskos

Į išplaktus baltymus sudėti susmulkintus migdolus, cukraus pudrą, persijotus miltus ir viską gerai sumaišyti. Tešlą dėti į formeles ir kepti orkaitėje.

CUKER LEJKECH“
Kiaušiniai 10 vnt
Cukraus pudra 200 g
Graikiški riešutai (gliaudyti) 90 g
Kvietiniai džiūvėsiai 200 g
Druska 2 g

Kiaušinių trynius pertrinti su cukraus pudra ir susmulkintais riešutais. Sudėti trintus džiūvėsius, išplaktus baltymus, viską gerai išmaišyti, perdėti į suteptą aliejumi formą ir kepti orkaitėje.

„MONELACH“ (AGUONĖČIAI)
Aguonos 300 g
Riešutai 150 g
Medus 300 g
Cukrus 100 g
Cinamono milteliai 1 g
Aliejus 30 g

Riešutus susmulkinti ir paskrudinti (orkaitėje arba ant sausos keptuvės). Aguonas permalti mėsmale ir sumaišyti su riešutais. Virti medaus – cukraus sirupą. Kai tik sirupas pradeda karamelizuotis, supilti į jį aguonų – riešutų mišinį ir virti, kol iš masės bus galima formuoti rutuliukus. Masę perdėti ant vandeniu suvilgytos lentos, truputį duoti ataušti, išlyginti iki 2 cm storio, apibarstyti cinamonu ir supjaustyti rombeliais.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011