ŽYDŲ VIRTUVĖS SALDUMYNAI
|komentarų nėra
grilis
MIGDOLINIAI SAUSAINIAI
Kvietiniai miltai 250 g
Migdolai 200 g
Cukraus pudra 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Druskos
Į išplaktus baltymus sudėti susmulkintus migdolus, cukraus pudrą, persijotus miltus ir viską gerai sumaišyti. Tešlą dėti į formeles ir kepti orkaitėje.
„CUKER LEJKECH“
Kiaušiniai 10 vnt
Cukraus pudra 200 g
Graikiški riešutai (gliaudyti) 90 g
Kvietiniai džiūvėsiai 200 g
Druska 2 g
Kiaušinių trynius pertrinti su cukraus pudra ir susmulkintais riešutais. Sudėti trintus džiūvėsius, išplaktus baltymus, viską gerai išmaišyti, perdėti į suteptą aliejumi formą ir kepti orkaitėje.
„MONELACH“ (AGUONĖČIAI)
Aguonos 300 g
Riešutai 150 g
Medus 300 g
Cukrus 100 g
Cinamono milteliai 1 g
Aliejus 30 g
Riešutus susmulkinti ir paskrudinti (orkaitėje arba ant sausos keptuvės). Aguonas permalti mėsmale ir sumaišyti su riešutais. Virti medaus – cukraus sirupą. Kai tik sirupas pradeda karamelizuotis, supilti į jį aguonų – riešutų mišinį ir virti, kol iš masės bus galima formuoti rutuliukus. Masę perdėti ant vandeniu suvilgytos lentos, truputį duoti ataušti, išlyginti iki 2 cm storio, apibarstyti cinamonu ir supjaustyti rombeliais.