GIMTADIENIO tortukas – be kiaušinių :)

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Di 

Tortui reikės:

* 1 indelio karamelizuoto sutirštinto pieno su cukrumi (puikiai tinka lietuviškas ”Rududu”)
* 2 stiklinių miltų
* 100 gr konditerinio margarino
* poros šaukštelių kepimo miltelių
* 1 litro grietinės
* pusės stiklinės cukraus
* vanilinio cukraus
* maždaug 400 gr šviežių braškių
* 1 indelio braškinio jogurto
* 2 šaukštų želatinos
Į karamelinę pieno masę supilkite ištirpintą margariną ir gerai išmaišykite. Ten pat sudėkite miltus su kepimo milteliais ir dar kartą gerai išmaišykite. Masė turi būti grietinės tirštumo, todėl šliūkštelkite truputį vandens, jei ji gavosi pertiršta. Tešla karameliniam bistkvitui paruošta. Supilkite gautą masę į torto formą ir kepkite pusvalandį 200 laipsnių karščio orkaitėje.

Kol kepa biskvitas, pasiruoškite kremą – išplakite grietinę su cukrumi mikseriu, supilkite į ją ištirpdytą želatiną ir gerai išmaišykite. Dalį braškių supjaustykite, o gražiausias palikite papuošimui.

Iškepusį biskvitą atšaldykite ir padalinkite į du blynus. Pirmąjį palaistykite jogurtu, sudėkite ant jo supjaustytas braškes ir gausiai apipilkite pradedančiu stingti grietininiu kremu. Ant viršaus uždėkite antrąjį blyną, apipilkite likusiu kremu ir sudėliokite ant viršaus gražiausias braškes. Jei braškės rūgščios, apibarstykite jas cukraus pudra. Pastatatykite desertą šaltai kelioms valandoms. Mmmmm skanu!

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011