“Užkepta” vyšnių užpiltinė
|komentarų nėra
vertė migle
Šaltinis –http://www.good-cook.ru/.
Tai senovinis rusų virtuvės receptas.Tokią užpiltinę nokindavo krosnyje, visai nakčiai palikdami brendimui tešla užsandarintoje puodynėje.Dėl to ir toks pavadinimas.Šio recepto privalumas tas, kad užpiltinė pagaminama labai greitai -per vieną naktį.
Pamėginau šį receptą “modernizuoti”, t.y. pritaikyti šiuolaikinės virtuvės įrangai.
Spalva gaunasi sodri bordo. Skonis – saldžiarūgštis, klampus.Labai aiškiai jaučiasi vyšnia.
SUDĖTIS
500g vyšnių, ~300 g degtinės, 1/4~1/3 stiklinės cukraus
Uogas perrinkti, išplauti, sudėti į litrinį stiklainį. Degtinės pilti tiek, kad visiškai apsemtų uogas .Supilti cukrų, šiek tiek permaišyti.
Stiklainio kaklelį uždengti keturgubai sulankstytu folijos gabalu ir stipriai apvynioti siūlais ar medvilnine virvute.
Jeigu yra galimybė -pastatyti įkaitinton iki ~40°C orkaitėn -visai nakčiai.
Kadangi mano elektrinėje orkaitėje padalos prasideda nuo 50 laipsnių, nerizikavau palikti nakčiai -“troškinau” dieną, visąlaik stebėdama, kad neužvirtų.Mat leisti skysčiui užvirti NEGALIMA !
Reikėjo bent jau 6 val. palaikyti. Jau vėliau susipratau, kad galima buvo stiklainį su užpiltine pirmiau į puodą su užvirintu vandeniu pastatyti, o tik paskui visą konstrukciją kišti orkaitėn.
Atšaldyti reikia neišimant iš orkaitės.Uogas išspausti per storą audinį, po to dar kartą skystį filtruoti.
Jei norisi stipresnio gėrimo -galima papildomai įpilti degtinės arba spirito.
miglės trigrašis: pas mus moterys teigia, kad vyšnias geriausia užpilti spiritu, ne degtine, jis sultis geriau iš šių uogų ištraukia, mat vyšnių luobelė gan stora.