Karšta džiovintų grybų užkandėlė
|komentarų nėra
miglė (vertimas)
Reikia:
Džiovintų baravykų kepurėlių,pienos,miltų,1 kiaušinio,maltų džiūvesėlių,druskos/pipirų.
Nedideles gražias baravykų kepurėles(po 3 kiekvienai porcijai) nakčiai užpilti šaltu pienu -tiek, kad šiek tiek būtų apsemtos.Kitądien įpilti į šį pieną vandens ir virti, kol grybukai suminkštės.
Išvirusius nuvarvinti ir atšaldyti, šiek tiek paskaninti druska ir pipirais, apvolioti miltuose,kiaušinio plakinyje ir džiūvesėliuose.
Paniruotas grybų kepurėles apskrudinti gražiai iš abiejų pusių svieste (ar aliejuje ) ir tiesiai keptuvėlėje patiekti į stalą, papuošus svieste pakepintomis petražolių šakelėmis.
————–
Ten dar rašo, kad tai buvo Šlėktijos karališkos virtuvės patiekalas.Negi anie tokie nereiklūs buvo ?
Ašai tai manau, kad kartu su užkeptais pievagrybiais iš mūsų receptyno visai įdomus rinkinukas gautųsi.
Kas netingi terliotis, aišku