Rūkyta višta

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 7 , reitingas: 3.29 iš 5)
Loading...

ziema 

10 kg šlaunelių
500 gr druskos
1 česnakas
juodieji malti pipirai
Šis mišinys-  vištos įtrinimui. Įtrinus užpilti 10 litrų vandens ir palaikyti per naktį.
Kitą dieną tame pačiame marinate vištieną užvirti, graibyti putas, įdėti lauro lapelių. Išvirti, kol mėsa bus minkšta ir dar daugiau (nes kai atvėsta, tampa kietesnė)
Išimti vištieną iš puodo, iš karto pabarstyti kmynais ir rūkyti.
Malkutės turi būti alksnio- skaniausias dūmelis.Ant grotelių patiesti lininį skudurą ir sudėti mėsą. Dūmas turi būti karštas
Kai pasikeičia spalva, galima išimti.
Tai čia mano mamukės receptas. Kas valgė, sako skanu.

GUTE

Vienas prietelius aiškino , kaip jis rūko vištą orkaitėje:
į skardą  prideda alksnio pjuvenų ir pastato ją orkaitės apačioje , bet ne ant dugno. Kitoje lentynoje šauna vištą, taip kepa-rūko.

 

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011