Rūkyta višta
|komentarų nėra
ziema
10 kg šlaunelių
500 gr druskos
1 česnakas
juodieji malti pipirai
Šis mišinys- vištos įtrinimui. Įtrinus užpilti 10 litrų vandens ir palaikyti per naktį.
Kitą dieną tame pačiame marinate vištieną užvirti, graibyti putas, įdėti lauro lapelių. Išvirti, kol mėsa bus minkšta ir dar daugiau (nes kai atvėsta, tampa kietesnė)
Išimti vištieną iš puodo, iš karto pabarstyti kmynais ir rūkyti.
Malkutės turi būti alksnio- skaniausias dūmelis.Ant grotelių patiesti lininį skudurą ir sudėti mėsą. Dūmas turi būti karštas
Kai pasikeičia spalva, galima išimti.
Tai čia mano mamukės receptas. Kas valgė, sako skanu.
GUTE
Vienas prietelius aiškino , kaip jis rūko vištą orkaitėje:
į skardą prideda alksnio pjuvenų ir pastato ją orkaitės apačioje , bet ne ant dugno. Kitoje lentynoje šauna vištą, taip kepa-rūko.