ŠVENTINĖ AVIENOS MENTĖ PROVANSO ŽOLELĖSE
|2 komentarai
rsg
Avieną mėgstu beprotiškai, o pas mus jos ir gauti lengviau nei Lietuvoj. Pilną receptą su iliustracijomis galite rasti www.dunduk-culinar.ru.
Reikia:
1. avienos mentės (galima naudoti ir avies kumpelį, o aš manau, kad net ir kiauliena iš bėdos čia tiktų, nors vis dėlto originalus avienos kvapas yra nepakartojamas);
2. džiovintų provanso žolelių (rozmarinas, mairūnas, raudonėlis, čiobrelio – kurios nors sudedamosios dalies gali ir nebūti, bet rozmarinas – būtinai);
3. 3-4 česnako skiltelių;
4. apie 100g sūrio su specifiniu kvapu. Aš turėjau ožkinio – super! – bet tiktų ir avies pieno ar tiesiog koks rūkytas;
5. druskos, maltų juodųjų pipirų;
6. kepimo popieriaus ir (pageidautina) aliuminio folijos orkaitei pakloti.
Aš dariau taip. Mentę turėjau nepilną, be “rankos”. Taip pat ji turėtų būti sukapota (nepilnai, bet kaulas perskeltas) į kokias 5 dalis. Aš kaului skaldyti įrankio neturėjau, tai supjausčiau iš viršaus mėsą, bet be reikalo: nesupjaustyta būtų mažiau džiūvusi. Iškepusi ir taip lengvai atsiskyrė nuo kaulo. Taigi, mentę reikia nuplauti ir nupjaustyti plėveles bei riebalų perteklių. Tada prikaišioti česnako riekelių, plonu peiliu pradūrus skylutes.
Trintuvėje sugrūsti džiovintas provanso žoleles (ne iki miltelių, užtenka ir šiek tiek). Tada mėsgalį iš abiejų pusių įtrinti druska, pipirais ir provanso žolelėm (jų žiupsnelis turi likti bulvėms).
Mentę padėti ant kepimo popieriaus, iš viršaus apdėlioti sūrio riekelėmis (kuo tankiau) ir suvynioti (kad kraštai būtų viršuj – popierius turėtų sulaikyti sultis). Keliose vietose perrišti medvilniniu siūlu. Dėti ant grotelių į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, gana aukštai. Orkaitės dugną patartina iškloti aliuminio folija – kad nepridegtų, jei ištekės sultys.
čabrec lietuviškai tai čiobreliai.
O kiek laiko kepti?