Švediškas vyniotinis
|komentarų nėra
Tikras tinginiu rojus-darbo ne itin daug, o rezultatas man patiko 😉 . Kiekis skaičiuojamas 6 žmonėms smalyžiauti.
Tešlai:
3 kiaušiniai, pusė stiklinės(galima šiek tiek daugiau) cukraus,pusė
stiklinės miltų,ketvirtis stiklinės geros kakavos miltelių, šaukštelis kepimo miltelių.
Pertepimui: plaktos grietinėlės(paruoštos pagal savo skonį, tarkim, su cukrumi, citrinos sultimis,( bet galima ir be nieko) bei šokolado drožlių.
Darbo eiga : sumaišome miltus, kakavą ir kepimo miltelius, kitame inde
kiaušinius maišome su cukrumi, po to inda dedam į didesnį dubenį su karštu vandeniu ir masę maišome, kol gausis vientisa šviesiai gelsva tyrė,
ją supilame į miltų misinį ir dar 2 min. maišome iki vientisos masės.
Orkaitę įkaitinam iki 230 laipsnių ir pašaunam gaminį , prieš tai paskleidę masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos.Kepam 8-10 min.
Per tą laiką suplakam grietinėlę.
Atsargiai atskiriame kepinį nuo popieriaus, gražiai apipjaustome apdegusius kraštus ir atsargiai suvyniojame, ištepe grietinėle, į ruletą. Kad neišsiskleistų- kokiai 10 min. visą gaminį suvyniojame į tą patį kepimo popierių arba švarų rankšluostuką.
Visas procesas iki valgymo- 20 min .
Skanaus!