AVIENOS TROŠKINYS SU MIGDOLAIS IR ABRIKOSAIS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 3.67 iš 5)
Loading...

iš anglų k. išvertė
Spurga 

Čia yra to recepto paveiksliukų, jeigu atsidarys:
http://www.elise.com/recipes/archives/001881lamb_stew_with_almonds_and _apricots.php

1,5 kg avienos mentės arba sprandinės, supjaustytos maždaug 6 cm kubeliais
arbatinis šaukštelis imbiero miltelių
arbatinis šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
arbatinis šaukštelis cinamono
po ketvirtadalį arbatinio šaukštelio ciberžolės (kurkumos), aitriosios paprikos miltelių, kardamono, maltos kalendros, muskato, gvazdikėlių
pusė stiklinės vandens
100 gr sviesto
2 smulkinti vidutiniai svogūnai
2 smulkintos česnako skiltelės
2 cinamono lazdelės
3 stiklinės vištienos sultinio arba vandens
1,5 stiklinės stambiai pjaustytų džiovintų abrikosų arba razinų
1,5 stiklinės nesmulkintų blanširuotų migdolų
trečdalis stiklinės medaus
1-2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių (nebūtina)
stiklinė 1 cm griežinėliais pjaustytų morkų
pusė stiklinės smulkintų petražolių.

1. Dubenyje sumaišykite imbierą, pipirus, cinamoną, ciberžolę, aitriąją papriką, kalendrą, kardamoną, muskatą, gvazdikėlius ir vandenį, gerai išmaišykite. Sudėkite mėsą ir įtrinkite marinatu, kad tolygiai pasidengtų. Uždenkite ir per naktį laikykite šaldytuve.
2. Giliame karščiui atspariame inde ant vidutinės ugnies išlydykite sviestą. Suberkite svogūnus, česnaką ir cinamono lazdeles ir kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs, o mišinys pakvips.
3. Į indą sudėkite marinuotą mėsą (su visu marinatu) ir supilkite vištienos sultinį. Užvirinkite, nugriebkite putas.
4. Sumažinę ugnį, uždenkite ir virkite, retkarčiais pamaišydami. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Troškinkite apie 1,5 val., kol mėsa suminkštės.
5. Sudėkite abrikosus, migdolus, medų ir morkas ir troškinkite neuždengę dar maždaug 30 min., dažnai pamaišydami, kol mėsa taps labai minkšta ir beveik byrės. Padažas turėtų sutirštėti iki sirupo konsistencijos. Paragaukite ir pagal skonį įspauskite citrinos sulčių. Citrinos sultys neutralizuoja medaus ir abrikosų saldumą.
Pastaba: šį patiekalą galima pasigaminti iš anksto ir kelias dienas laikyti šaldytuve. Tokiu atveju petražolėmis barstyti prieš šildant.
6. Įmaišykite smulkintas petražoles ir perkelkite į serviravimo lėkštę :lol: . Patiekite iš karto su kuskusu arba ryžiais.
Išeiga: 6-8 asmenims.

LiepaS 
Aš gaminu  panašiai, tik į marinatą pilu ne vandenį,o raudoną vyną. Būtinas priedas yra metos arba rozmarinas.  Kartais taip troškinu mente : kaulą išimu,apkepinu iš abiejų pusių. Tada užpilu marinatą , kepinu,kol išgaruoja vynas ,tada užpilu karštu daržoviu sultiniu .Tada – storadugnį puodą į orkaitę ir pamirštu 1,5val.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011