MAROKIETIŠKAS AVIENOS PYRAGAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 4.00 iš 5)
Loading...

 iš anglų k. vertė Spurga

1 kg maltos avienos;
0,5 kg maltos jautienos;
2 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus;
smulkintas svogūnas;
kubeliais pjaustyta morka;
smulkintas salieras;
6 skiltelės smulkinto česnako;
2 valgomieji šaukštai smulkinto šviežio imbiero;
šaukštelis druskos;
po šaukštelį saldžiosios paprikos, malto kumino (nemaišyti su kmynu :lol: ), kario;
po ketvirtadalį šaukštelio aitriosios paprikos (cayenne), malto cinamono, šviežiai maltų juodųjų pipirų;
stiklinė maltų džiuvėsėlių;
2 kiaušiniai;
ketvirtadalis stiklinės smulkintos šviežios kalendros ( arba maltos, suprantama :lol: );
2 valgomieji šaukštai smulkintų šviežių mėtų.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C. Avieną ir jautieną sumaišykite dideliame dubenyje, atidėkite.
2. Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, morką, salierus, česnaką ir imbierą, kepinkite apie 5 min. arba kol svogūnas taps skaidrus. Suberkite druską, saldžiąją ir aitriąją paprikas, kuminą, karį, cinamoną ir pipirus. Pakepinkite dar porą minučių, kol pakvips. Nuimkite nuo ugnies ir 10-15 min. padėkite ataušti.
3. Daržoves sumaišykite su maltos mėsos mišiniu. Suberkite džiuvėsėlius, įmuškite kiaušinius, sudėkite kalendrą ir mėtą. Tešlą sudėkite į apkepo formą ir pastatykite ant skardos. Į skardą įpilkite vandens, kad siektų iki pusės apkepo formos.
4. Mėsos pyragą kepkite 1,5 val., iškepusį palikite orkaitėje 10-15 min. Apvertę formą, išdėkite ant lėkštės ir suraikykite. Tiekite su barbekiu padažu, kečiupu arba paties pyrago sultimis. Labai tinka su ryžių plovu :? .
Išeiga: 6-8 porcijos.

 Paveiksliukus su gamybos eigos aprašymu rasite čia:

http://www.elise.com/recipes/archives/001713moroccan_meat_loaf.php

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011