Vištiena su imbieru
|komentarų nėra
Vištų šlaunelės su citrina ir imbieru
600 g vištų šlaunelių, 3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių, 2 šaukštai skaidraus medaus, ½ šaukštelio malto cinamono, ½ šaukštelio malto imbiero, alyvuogių aliejaus marinatui.
Įkaitinkite orkaitę. Aštriu peiliu keliose vietose įpjaukite vištos šlauneles ir padėkite jas ant žemiausios pakopos.
Sumaišykite citrinos sultis, medų, cinamoną ir imbierą, įpilkite šlakelį aliejaus ir gautą marinatą užpilkite ant vištos šlaunelių. Uždenkite šlauneles folija ir kepkite 15 minučių. Po to nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių. Patiekite su daržovėmis.
Vištienos file su imbieru
400 g vištienos arba kalakutienos filė, 1 šaukštelis krakmolo, 3 šaukštai augalinio aliejaus, 1 svogūnas, 1 skiltelė česnako, 100 g sultinio, 1 šaukštelis malto imbiero, 1 šaukštelis skiesto krakmolo, 1 šaukštas acto.
Mėsą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su druska, krakmolu ir kuriam laikui palikite. Svogūnus supjaustykite stambiai, česnaką — plonais griežinėliais. Česnaką apkepkite, dėkite mėsą ir taip pat greitai apkepkite. Suberkite svogūną, supilkite sultinį ir actą, įberkite druskos. Sumažinkite ugnį, įdėkite imbiero ir truputį pavirkite. Baigiant virti supilkite skiestą krakmolą.
Galima patiekti su ryžiais arba bulvių koše.