Kopūstų maltinukai
|komentarų nėra
Virjes
Reikės:
Vidutinio dydžio kopūsto,
1 didelio svogūno, aliejaus,
pusės stiklinės manų kruopų,
2 kiaušinių,
druskos, “Vegetos” ar Salsvos prieskonių kopūstams , maltų juodųjų pipirų,
šviežių krapų ir petražolių,
džiūvėsėlių.
Padažui – liesos grietinės, jogurto ar “maslenkos” 🙄
Kopūstą sutarkuokite burokine tarka. Labai smulkiai sukapokite svogūną, krapus ir petražoles. Daržoves sumaišykite. Įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pagardinkite druska ir prieskoniais. Viską gerai suminkykite. Iš gautos masės formuokite maltinuko formos paplotėlius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite ant labai lėtos ugnies, kol kopūstai suminkštės, o kotletai gražiai apskrus. Patiekite su šviežių daržovių salotomis, užpiltus pasirinktu padažu.
Jie labai skanūs su grybų grybų padažu. Skanūs ir šalti.