TORTILIJOS: su jautiena, faršu ir kitaip

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Markeris 
manau, kiekvienai mesai tiks 😉

600-700 g jautienos išpjovos,
½ puodelio švelnaus acto,
2 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus,
2 valgomieji šaukštai medaus,
1 valgomasis šaukštas šviežių raudonėlių,
1 valgomasis šaukštas šviežių šalavijų,
2 kubeliai jautienos sultinio ,
1 arbatinis šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų,
2 saldieji svogūnai, perpjauti išilgai ir plonai supjaustyti,
1 vidutinio dydžio raudonoji ar geltonoji saldžioji paprika, supjaustyta,
plonomis juostelėmis,
8 20 cm pašildytos miltinės tortiljos.
Jautienos išpjovą supjaustykite maždaug 1,5 cm storio griežinėliais. Įrėžkite abi gabalėlių puses rombo raštu – negiliai įstrižai jas įpjaukite maždaug 2,5 cm atstumu. Sudėkite mėsą į plastikinį maišelį, patalpintą į negilų indą. Marinatui mažame indelyje sumaišykite actą, alyvų aliejų, medų, raudonėlius, šalavijus, sultinio kubelius bei juoduosius pipirus. Pusę marinato užpilkite ant mėsos, užriškite maišelį. Likusį marinatą padėkite į šaldytuvą. Mėsą marinuokite šaldytuve nuo dviejų iki dvidešimt keturių valandų, kartkartėmis apverčiant maišelį.
Didelėje nepridegančioje keptuvėje sumaišykite svogūnus bei likusį marinatą. Užvirinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės. Virkite ant lengvos ugnies uždengtą apie 15 minučių arba kol suminkštės svogūnai, kartais pamaišydami. Sudėkite papriką, kepkite neuždengus vidutinėje temperatūroje apie penkias minutes arba kol paprika suminkštės, nuolat maišant.
Nusausinkite mėsos gabalėlius, marinato neišpilkite. Pjausnius sudėkite ant neuždengto grilio vidutinio karštumo grotelių, kepkite nuo 15 iki 20 minutės, įpusėjus kepti apverskite ir pašlakstykite likusiu marinatu. Likusį marinatą išpilkite. Patiekimui plonai supjaustykite mėsą skersai gyslelių, patiekite šiltose tortilijose, apdėliokite svogūnų mišiniu.
*Pastaba: norėdami pašildyti tortilijas, suvyniokite folijoje ir padėkite šalia kepsnelių ant grilio, kepkite apie dešimt minučių, kartkartėm apversdami.
………..Tačiau aš vien tik keptuvėje gaminu, niekad ant grilio. O tortilijas  -mikrobangeje ar orkaiteje (būtinai folijoje, nes  perdžius..) pašildau.

Nissa

Tortiljas  aplieti grietinėle, ketčupu, apibarstyti tarkuotu sūriu ir 7-10 minučių deti skardon įkaitusioje orkaitėje ,kad tik  sušiltų.

 xxx

Man pats skaniausias įdaras tortiljoms toks : pakepinti patinkantį  mėsos faršą su daugybe prieskonių, paskui įkresti indelį konservuotų pupelių (parduotuvese jų kaina iki 2 litų), pagal skonį įpilti  ketčupo. Šaukštu dedam tą masę į tortilją, suvyniojam ir dedam skardon kepti.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011