PAELJA
|komentarų nėra
Tigra
Tai tradicinis ispaniškas patiekalas iš ryžių, vištienos ir jūros gėrybių
Reikalingi produktai:
šaldytų jūros gėrybių – 400 g, raudonų saldžiųjų paprikų – 150-180 g, ropinių svogūnų – 100 -150 g, česnakų – 15 g (4-5 skiltelės), vištienos filė be odos – 250-300 g, plikytų ryžių – 300 g, vištienos sultinio kubelių – 40 g, vandens – 1 l, šafrano – 1 g, alyvuogių aliejaus – 100 g, druskos – 5 g, maltų baltųjų pipirų – 2 g, pomidorų be odos ir sėklų – 100 g (1 didelis arba 2 maži) .
Į verdantį vandenį sudėkite vištienos sultinio kubelius. Kai sultinys ištirps, suberkite jūros gėrybes ir virkite apie 2 min., po 2 min. jūros gėrybės nukoškite (į atskirą indą) ir atvėsinkite šaltu vandeniu. Atvėsintas jūros gėrybes nusausinkite. Į įkaitintą puodą su alyvuogių aliejumi suberkite šiaudeliais supjaustytus svogūnus ir kepkite nuolat maišydami tol, kol taps auksinės spalvos, po to suberkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir viską kartu apkepinkite. Truputį vėliau sudėkite plonais šiaudeliais supjaustytą vištienos filė, suberkite susmulkintus česnakus, šiaudeliais supjaustytus pomidorus, šafraną ir viską gerai išmaišykite, pakepinkite apie 5 minutes. Išimkite iškeptus produktus, o į aliejų suberkite nuplautus ir nusausintus ryžius, juos apkepinkite ir nuolat maišydami į puodą su ryžiais įpilkite sultinio, kuriame virė jūros gėrybės ir pavirkite uždengtame puode apie 25 min. retkarčiais pamaišydami. Į išvirtus ryžius sudėkite vištieną ir jūros gėrybes, išmaišykite, jei reikia, įpilkite sultinio, uždenkite puodą ir dar pavirkite apie 5 min.