Cezario salotos
|komentarų nėra
VIRJES
Kinietiškas kopūstas
Virta vištiena
Paprika -kelių spalvų
Pomidorai pjaustyti
Alyvuogės
Helmans majonezas arba kas kaip sugalvoja.
Viską susmulkiname , sumaišome su majonezu ir užberiame paskrudintais batono kvadračiukais.
no comments
Klasikines cezario salotos -tai salotu lapai, skrudintos baltos duonos kubeliai, ančiuviai ir parmezano drožles. Padažas – iš alyvuogių aliejaus, ančiuvių ir citrinos. Skamba skurdokai ir nesočiai, bet vasarą labai skanu. Su balto vyno taure… 😉
r
past/copy
Paruošiamos per 30 min.
4 porcijoms reikia: 1 salota (arba kiniškas kopūstas);
150 ml aliejaus;
2 storos riekės baltos duonos be plutos;
4 ančiuvių file, nusausinta;
55 g parmezano sūrio;
šviežiai sumaltų pipirų;
Padažas:
2 kiaušiniai;
150 ml alyvų aliejaus;
1 citrinos sultys;
1/2 šaukštelio vorčesterio padažo;
1 česnako skiltelė, sutrinta;
druska ir šviežiai malti pipirai.
Salotas nuplauti ir suplėšyti. Aliejų įkaitinkite keptuvėje, duoną supjaustykite kubeliais, pakepinkite ją iki bus traški. Nusausinkite. Susmulkinkite ančiuvius.
Kiaušinius įdėkite į puodą su šaltu vandeniu, užvirkite ir virkite 2 min. Likusius padažo ingridientus sumaišykite kombainu. Tada įmaišykite minkštai virtus kiaušinius. Padažas turi tapti kreminis. Paragaukite ir jei truks, įdėkite druskos ar pipirų.
Sudėkite salotas į dubenį, ant jų parmezano sūrį stambiomis drožlėmis, užpilkite padažą ir suberkite ančiuvių file. ant pačio viršaus suberkite krutonus (kepintą duoną) ir pabarstykite pipirais. Skanaus.