Baklažanų-paprikų kebabas
|komentarų nėra
vertė vz
10-15 porcijų
1 didelis baklažanas
1 didelė raudonoji paprika
30šaukštai smulkinto baziliko
4 šaukštai alyvų aliejaus
4 šaukštai citrinų sulčių
1 arbatinis šaukštelis maltų pipirų
2 spaustų česnako skiltelių
2 šaukštai rudojo cukraus
1. Baklažaną supjaustyti plonomis riekelėmis, pabarstyti druska, 10 min palaikyti. Po to nuplauti šaltu vandeniu ir gerai nusausinti.
2. Papriką patepti aliejumi ir apkepti grilyje kol oda pajuoduos. Po drėgnu rankšluosčiu atšaldyti. Nulupti odą ir supjaustyti plonais rėželiais.
3. Baziliko lapus, aliejų, citrinų sultis, pipirus, česnaką ir cukrų sumaišyti. Į mišinį sudėti baklažanus ir paprikas, uždengti ir pamarinuoti šaldytuve per naktį.
4. Sumauti ant iešmelių pakaitomis baklažanus bei paprikas ir apkepti grilyje , kol baklažanai įgaus auksinę spalvą. Patiekti karštus.