ĮDARYTA ŽĄSIS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 5 , reitingas: 4.20 iš 5)
Loading...

Teta

Radau šį receptą Google. Nors jis nebandytas, bet manau, kad visai neblogas – galima būtų pabandyti pasikepti Kalėdoms.

Produktai 6 porcijoms:

• 1 žąsis ( 4- 5 kg)
• 250 g vakarykštės baltos duonos
• 2 valgomi šauktai aliejaus
• 2 svogūnai
• 3 obuoliai
• 200 g kapotų anakardžių riešutų
• 2 valgomi šaukštai citrinos sulčių, 2 arbatiniai šaukšteliai pelyno
• 2 žiupsneliai gvazdikėlių miltelių
• 3 vidutinio dydžio kiaušiniai
• 4 ryšulėliai svogūnų laiškų
• druska, pipirai
• sriubos daržovių
• tarkuota citrinos žievelė

Paruošimas:

Supjaustykite kubeliais duoną ir paskrudinkite aliejuje.
Leiskite atvėskite ir į šoną atidėkite įdarui.
Nuplaukite ir supjaustykite kubeliais svogūnus ir obuolius.
Sumaišykite su riešutais, pelynu, gvazdikėliais, svogūnų laiškais, kiaušiniais, citrinos žievele ir sultimis, įberkite druskos ir pipirų.
Nuplaukite žąsį iš vidaus ir išorės ir nusausinkite.
Įdarą kiškite į pilvą ir angą uždarykite su mediniais smeigtukais.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Žąsį dar kartą nusausinkite su virtuviniu popieriumi ir pradurkite odelę, kad galėtų nuvarvėti riebalai.

Į kaitintuvą įpilkite (2 cm nuo dugno) šalto vandens ir įpilkite stambiai supjaustytas sriubos daržoves. Paguldykite žąsį krūtine žemyn. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 90 minučių, tada apverskite. Temperatūrą padidinkite iki 200 laipsnių ir dar kepkite 90 minučių. Išimkite žąsį iš orkaitės ir pjaustykite.

Patarimas: Skaniausia su gūžiniais kopūstais ir keptomis bulvėmis.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011