Lašišos kepsneliai imbiero-citrinų-majonezo padaže

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 3.00 iš 5)
Loading...

vertė vz

24 vienetai

500 gr lašišos filė
Alyvuogių aliejus
Rupi jūros druska

Imbiero-citrinų majonezo padažas

250 g gero majonezo
60g jogurto be priedų
1 šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero
1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės
2 šaukšteliai citrinos sulčių

1. Lašišos filė nulupti odą ir 24 valandoms palikti šaldiklyje.
2. Valandą prieš kepimą supjaustyti lašišą 5 cm ilgio juostelėmis, nespaudžiant sunerti ant iešmelių, patepti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais ir palikti pastovėti.
3. Kepti grilyje apie 2 min. Neperkepti. Patiekti su majonezo padažu.
4. Padažui majonezą išplakti šluotele. Po to sudėti jogurtą, imbierą bei tarkuotą citrinos žievelę. Paskiausiai supilti citrinos sultis. Paskaninti pipirais bei druska.

Padažą reikia paruošti bent valandą prieš pateikiant.

Aioh(Bernardinai.lt komentaras)

reikės:
600 g lašišos arba kitokios žuvies
100 g špinatų, galima šaldytų
Citrinos
80 g sviesto
2 česnako skiltelių
2 šaukštų smulkiai supjaustytų krapų
Pusės arbatinio šaukštelio druskos

Česnakus susmulkinti, nutarkuoti geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį ir išspausti citrinos sulčių. Sviestą išmaišyti su česnakais, krapais ir citrinos žievele.
Špinatus apiplikyti verdančiu vandeniu, nuvarvinti ir sumaišyti su citrinos sultimis.
Žuvį supjaustyti plonomis juostelėmis. Jas pasūdyti ir sutepti paruoštu sviestu.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, žuvies juosteles susukti formuojant žiedus ir į vidų įdėti po šaukštą špinatų. Kepti apie 15–20 minučių 200 С temperatūroje .

 

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011