|komentarų nėra
Miglė
Receptas – iš knygos “Lietuvos virėją” naujausio leidimo(pirmasis -1874 m.)
KARALIŠKA DUONA
Reikia:
7 kiaušiniai
160 g cukraus
citrinų žievelių
cinamono
gvazdikėlių
10 graikinių riešutų
2 šaukštai vyšnių uogienės
sauja saldžiųjų migdolų
100 g miltų
0,5 šaukšto sviesto
Iki baltumo išplakti 7 kiaušinius su 160 g cukraus, įbertitruputį citrinų žievelių, cinamono,
gvazdikėlių,išilgai supjausytų cukatų arba pakepintų apelsinų žievelių, keletą smulkiai supjaustytų graikinių riešutų, įdėti truputį tirštos vyšnių uogienės,saują išilgai supjaustytų saldžiųjų migdolų, suberti miltus,gerai išmaišyti, pripilti nepilnas svisstu išteptas formeles ir iškepti nekarštoje krosnyje