GRILYJE/ANT GROTELIŲ KEPTAS UPĖTAKIS.
|1 komentaras
migle
Pirmiausiai, nuskutus žvynus, įpjoviau žuveliokams nugarėles, pasūdžiau ir pribarsčiau pipirais.Po to labai smulkiai sukapojau svogūną, 2 skilteles česnako, ant žalėsių išspaudžiau žalią citriną.Sumakalavau -gavosi beveik tokia kaip košelė.Gausiai ja ištryniau žuveliokus, dar ir pilvan prikišau ir palikau marinuotis.
Iš esmės -užtektų ir pusvalandžio.Bet kadangi vakar vėlai vakare marinavau, laikiau pernakt.
Tolimesnis veiksmas -užkaičiam orkaitę iki maksimalios temperatūros. Kai įkaista -ant grotelių dedam nuo marinato likučių apvalytus žuveliokus, kurių pilvan prikišam kapotų petražolių ir sviesto gabaliuką. Kad neištekėtų l.smarkiai -persmeigiam pilvūzą ilgu smeigtuku.Viršų šiek tiek aptepliojam aliejumi. Kepam apie 7 -10 min.
Atsargiai nuėmusios nuo grotelių ir paguldžiusios žuvis lėkštėn, apibarstom jas šviežiom pertažolėm ir dar palaistom citrinos sultimis truputuką.
Pasaka, kaip skanu -akivaizdu, kad ne… jūrlydis !!!
Aš “kapojau” su švelnia bulvių košyte ir salotos lapais, nors čia tai jau -grynai kiekvieno fantazijos ir skonio reikalas
Beje – šio rec. marinato sudėtį nubezdžioniavau nuo Dunduko – tik jis dar į tą košelę iš svogūnų/česnakų/citrinos rekomenduoja dar ir konjakėlio kažkiek šliukštelt… Manau, tikrai įdomus skonis gautusi ;)…
palikai marinuotis …. idomiai cia. Visi virejei zino jog zuvies marinuoti negalima. Zuvies mesa per lengvai paisima prieskonius. Zuvis itrinama prieskoniais turi buti tik pries paty kepima…