Lydekos , troškintos grietinėje

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 5 , reitingas: 4.80 iš 5)
Loading...

 Miglė

1.Jaunos lydekaitės


Lydekaitės 0,5 kg
PROCESO EIGOS APRAŠAS:
3 žuveliokus ištryniau pipirais,cinamonu,bazilikais,
suspaudžiau 3 skilteles česnako,1 citrinos sultis, į šią makalūzę pritarkavau tos pačios citrinos žievukės, primaišiau krapų, druskos, išmakalavau ir -vėlgi ant žuveliokų, ištyniau juos.Palaikiau taip daugiau kaip pusvalandį.
Po to supjausčiau 1 didelį svogūną, sutarkavau  kelis nuskustus morkeliokus, pakepinau ant sviesto, nors žinau, kad cholesterolis, ale skanu gi baisiai  😛

 Gale įdrebiau dar krapų(petruškų –  ba-ba:( ir užverčiau grietinės neriebios, nes grietinėlės šaldytuve nerasta.

Įkaitinau troškintuvą,įpyliau vandenuko tik truputuką, sudėliojau žuveliokus -galvas/uodegas nupjovus,mat netilpo, o ir rytoj  šlakelį žuvienės nuvirsim 🙂
Ant viršaus -svogūnus/morkas troškintas užpyliau,dar citrinos likučiais apdėliojau, užvožiau dangtį ir -orkaitėn.

Maždaug po25 -30 min. išjungiau.

Viskas gerai- aukščiau  minėtų žolių “bukietas” pasiteisina 100 proc.Įtarkuoti citrinos skūrų – genialus sprendimas-nereikia nė laimų(žalių citrinų). Apskritai citrina -jėga,nesuiro žuveliokai nė kiek, o ir kvapas,ir skonis papildomas prie visko…
p.s. –Padažo  turi būti daug,kad žuveliokai “paskęstų” bent dviem trečdaliais

 

Lydeka, troškinta  su morkomis

Banalu, , bet patikima, tinka ir didelėms, nebe pirmos jaunystės žuvims  :):
Žuvis išskrodžiam, suprieskoniuojam, Apkepam banaliai aliejuje ant stiprios ugnies(svarbu -kad kažkiek apskrustų, bet vidus gali būti kad ir pusžalis).
Imam “britvoną”/keramikinį indą troškinimui ir pan.
Dugnan prišinkuojam žalių morkų(galima ir bulvyčių).Ant viršaus -apkepinti žuvelioko gabalai.Dar ant viršaus -šv.krapai/petruškos/ant aliejaus pakepinti svogūnėkai.
Grietinę sumaišom su geru šaukštu miltų ir citrinos sultimis, užvožiam ant žuveliokų, įpilam maždaug stiklinę vandens, užvožiam dangčiu ir pašaunam įkaitinton orkaitės -maždaug 40-45 min.
Išjungus ugnį, laikom,ten, kol svečiai susirinks .
Garnyras -kam bulvytės, kam ryžiai arba išvis -pagal fantaziją.
Atsakingai patikinu -SKANU :0

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011