LYNAS, TROŠKINTAS GRIETINĖJE
|1 komentaras
Labai laukiu kasmet savo draugės/bendradarbės gimtadienio -aplink birželio vidurį. Nes kasmet vienas iš “topinių” patiekalų būna troškintas lynas -jos broliukas tėviškės, t.y. aplink Seirijus telkšančiuos ežerėliuos prigaudo:)
Taigi: jei nepatinka kvapas -truputuką piene palaikyt verta.O gaminama taip:pradžiai -druska/pipirai/ kiti prieskoniai ir -sumetam žuveliokus keptuvėn ant aliejaus kepti.Po to – ant aliejaus ar sviesto( skaniau) patroškinami svogūnėkai/morkos ir apvirti susmulkinti džiovinti grybukai. Po to viskas verčiama puodan/britvonan, gausiai įpilama grietinės ir kažkiek vandens bei ir grybų nuoviro bei troškinama in corpore. Po to – prieš pat pabaigą- pridedama daug krapų.
NUMIRT GALI, KAIP SKANU 🙂 🙂 🙂
Valkatinė
Receptukas geras, tik labai gaila, kad proporcijų jokių nėra… Aišku kiekvienas deda, ko ir kiek nori daugiau, bet visgi – recepto nėra 🙂 😛