Karpis, keptas su cinamonu ir obuoliais.
|komentarų nėra
Nuskutusi žuvį, iš galvos žiaunas, o vidurius – per skylę po kaklu išėmusi, ištryniau ją druska/pipirais, krapais , česnaku ir cinamonu (šio -maždaug šaukštelis), prikišau pilvan 3 nuluptų obuolių skiltelių (kurios netilpo – suvyniojau į foliją kaip triufelinį saldainį ir šalia žuvelioko ant skardos padėjau) . Kepiau orkaitėje, suvyniojusi į foliją, apteptą aliejumi, apie pusvalandį, 180 laipsnių karštyje.Baigiant kepti -foliją nuo paviršiaus pašalinau -kad apskrustų. Su bulvėmis labai skanu. Ir, svarbiausia, tie obuoliukai, kurie žuvies pilve buvo, neištižo, pokiečiai liko – šalia virtų bulvyčių su sviestu puikus garnyro papildas 😉
Kitas variantas – gan stambiai supjaustytus svogūnus ir nuluptus rūgščius obuolius(antaniniai, Bogatyr), irgi gabaliukais supjaustytus, paskanintus tuo pačiu cinamonu ir šiek tiek apibarstytus druska, pirmiau keptuvėje ant aliejaus pakepinam. Dalį kišam žuvies pilvan, o likusius -po viskam šalia žuvies išdėliojam.
Beje – jeigu perkame skrostą karpį, vidun sudėliojus obuolius papilvę susiuvam siūlais ar susmaigstom dantų krapštukais.. Skonis nesikeičia 😉
Miglė