Šakotis
|1 komentaras
Virjes
2 kg miltų,
60 kiaušinių ( geriau kaimiški),
1,2 kg sviesto,
1,2 kg cukraus,
1 l grietinės,
vanilinio cukraus 1 pokelis.
Atskiriam trynius nuo baltymų ir išplakam iki standžių putų. O visa kita maišome elektriniu plaktuvu, kol gaunasi graži vientisa masė.
Tada į tą masę sudedam baltymus , viską lengvai gražiai išmaišom. Na ir padėk dieve- kepam :lol:.
Tiesa, prieš tai apsiuvam tokį kuolą marle , dedam ant specialių stovų ir sukdami pilam kiaurasamčiu tešlą. Jeigu suksim greitai- bus ilgi “ragai”. Jeigu lėtai- trumpi ir stori. Visas procesas trunka apie 2 valandas.
Kai iškepam – padedam atšalti. Tada nukalam nuo to kuolo – apvertę taip, kad siauroji dalis būtų viršuje .Ir …vaaaaalgom, vaaaaalgom
va kepciau ir vaaaaaalgyciau ir ve kepciau ir ve vaaaaalgyciau,bet is kur gaut ta kuola ta specialu stova ir aplamai kaip ji kept naminiu budu