ŠALTIEJI PADAŽAI
|komentarų nėra
Š A L T I E J I P A D A Ž A I
Varškės padažas su grietine
Varškė 50
Grietinė 50
Varškė pertrinama, pridedama grietinės, druskos ir sumaišoma.
Grietinės padažas su krienais
Grietinė 65
Krienai 44
Actas 5
Cukrus (žiupsnelis)
Nuvalyti krienai sutarkuojami, pridedama grietinės, cukraus, acto, druskos ir sumaišoma.
Svogūnų padažas su prieskoniais
Svogūnai 150
Aliejus 10
Cukrus 2
Actas 10
Vanduo (šlakiukas)
Kvadratėliais supjaustyti svogūnai apkepinami, įpilama vandens, acto, dedama cukraus, pipirų, lauro lapų, 7–10 min. paverdama ir atvėsinama.
Svogūnų–grietinės padažas
Svogūnai 90
Aliejus 2,5
Actas 2,5
Cukrus 5, 5
Vanduo 60
Grietinė 60
Kvadratėliais supjaustyti svogūnai pakepinami su aliejumi, įpilama vandens, acto, pasūdoma, pridedama cukraus, pipirų, lauro lapų ir maišant paverdama 7–10 min., kol išgaruoja vanduo ir pusiau suminkštėja svogūnai. Po to atšaldoma ir prieš patiekiant pagardinama grietine.
Aštrus pomidorų padažas su svogūnais
Svogūnai 60
Aštrus pomidorų padažas 50
Kubeliais supjaustyti svogūnai nuplikomi, pridedama aštraus pomidorų padažo ir sumaišoma.
Lietuviškas pomidorų padažas
Svogūnai 72
Aliejus 16
Pomidorų padažas 16 Cukrus 2
Vanduo 20
Šiaudeliais supjaustyti svogūnai pakepinami aliejuje, pridedama pomidorų padažo ir dar pakepinama. Po to įpilama vandens, pridedama pipirų, lauro lapų ir verdama 15 min. Baigiant virti įdedama cukraus ir atvėsinama.
Pomidorų padažas su grybais ir svogūnais
Svogūnai 48
Aliejus 14
Pomidorų padažas 12
Grybų nuoviras 46
Džiovinti grybai 60
Cukrus (žiupsnelis)
Šiaudeliais supjaustyti svogūnai pakepinami aliejuje, pridedama pomidorų padažo ir dar pakepinama. Po to pridedama šiaudeliais supjaustytų virtų grybų, įpilama grybų nuoviro, įdedama cukraus, lauro lapų, pipirų, paverdama. Baigus virti atvėsinama.
Saldžiarūgštis padažas
Svogūnai 95
Aliejus 20
Pomidorų padažas 10
Razinos 23
Džiovintos slyvos 25
Cukrus (žiupsnelis)
Žiedais supjaustyti svogūnai pakepinami aliejuje, dedama pomidorų padažo ir dar pakepinama 3–5 min. Po to dedama virtų razinų, slyvų, pipirų, cukraus, druskos ir 3–5 min. patroškinama.
Saldžiarūgštis padažas su slyvomis
Svogūnai 47
Sviestas 60
Pomidorų padažas 12
Džiovintos slyvos 21
Sultinys
Kvadratėliais supjaustyti svogūnai pakepinami su sviestu, pridedama pomidorų padažo ir 5 min. pakaitinama. Po to sudedamos virtos, kvadratėliais supjaustytos slyvos, supilamas sultinys ir dar 3 min. pakaitinama.
Daržovių padažas su grybais
Svogūnai 48
Morkos 38
Petražolės (šaknys) 10
Džiovinti grybai 10
Aliejus 15
Grybų nuoviras 30
Majonezas 20
Svogūnai, morkos, petražolių šaknys supjaustomi šiaudeliais ir pakepinami su aliejumi, kol daržovės pusiau suminkštėja. Virti šiaudeliais supjaustyti grybai pakepinami su aliejumi atskirai. Daržovės sumaišomos su grybais, įpilama grybų nuoviro, pasūdoma, pridedama prieskonių ir 15–20 min. troškinama. Troškintos daržovės atšaldomos ir sumaišomos su majonezu.
Majonezo padažas su agurkais ir grybais
Švieži agurkai 25
Svogūnai 12
Džiovinti grybai 11
Sviestas 10
Majonezas 50
Supjaustyti kubeliais virti grybai ir svogūnai pakepinami su sviestu, atvėsinami ir pagardinami majonezu. Švieži agurkai supjaustomi kubeliais ir sudedami į padažą.
Majonezo padažas su grybais
Majonezas 58
Svogūnai 16
Džiovinti grybai 16
Aliejus 16
Supjaustyti kubeliais svogūnai pakepinami su aliejumi, pridedama virtų džiovintų kubeliais supjaustytų grybų ir dar pakepinama. Pakepinti svogūnai ir grybai atvėsinami ir sumaišomi su majonezu.
Majonezo padažas su agurkais
Grietinė 20
Majonezas 50
Rauginti agurkai arba 50
Marinuoti agurkai 5
Supjaustyti mažais kubeliais rauginti arba marinuoti agurkai sumaišomi su grietine ir majonezu.
Majonezo padažas su krienais
Majonezas 60
Pomidorų padažas 30
Krienai 15
Tarkuoti krienai sumaišomi su majonezu ir pomidorų padažu.
Majonezo padažas su obuoliais ir krienais
Švieži obuoliai 38
Majonezas 60
Krienų padažas Nr. 891/81 20
Nulupti obuoliai be sėklalizdžių supjaustomi kubeliais, sumaišomi su majonezu ir krienų padažu.
Majonezo padažas su sūriu
Fermentinis sūris 22
Majonezas 40
Grietinė 40
Majonezas sumaišomas su grietine ir pridedama tarkuoto sūrio.
Aštrus padažas su lietuvišku vynu
Pomidorų padažas 66
Natūralus juodųjų serbentų vynas 14
Majonezas 20
Pomidorų padažas sumaišomas su natūraliu vynu ir majonezu.
Pagerintas krienų padažas
Krienai 32
Actas 12
Vanduo 6
Cukrus (žiupsnelis)
Grietinė 20
Majonezas 40
Petražolių lapeliai arba Krapai 7 5
Krienai sutarkuojami, pridedama vandens, druskos, cukraus, acto, grietinės, majonezo, susmulkintų petražolių arba krapų ir sumaišoma.
šALTINIS: “Maisto gaminimas ir receptai”