Kalėdinis aguonų pyragas
|komentarų nėra
Valdutė
Šitą receptą radome ant miltų pakiuko. Pabandėm ne vieną kartą – patiko.
TEŠLA: 2 kiaušiniai, 15 šaukštų cukraus, 6 šaukštai aliejaus, 35 gr mielių, 500 ml pieno, 1 kg aukščiausios rūšies miltų (550C kvietiniai).
ĮDARAS: 300 gr aguonų, 300 gr sviesto, 15 šaukštų cukraus, 2 stiklinės razinų (mes tai nededam – Valdutė)
Kiaušinius, cukrų, aliejų, sutrupintas mieles ir pašildytą pieną mikseriu išplakti iki putų. Į mišinį suberti miltus ir gerai išminkyti. Paruoštą tešlą uždengti rankšluosčiu ir apie 30 minučių pabrandinti šiltoje vietoje.
Įdarui paruošti į išmirkytas ir sumaltas aguonas suberti cukrų ir razinas, minkštą sviestą ir gerai išmaišyti.
Subrendusią tešlą padalinti į dvi dalis ir plonai iškočioti arba ištampyti (labai labai plonai). Gautus lakštus aptepti aguonų mase ir suvynioti į ritinius. Apdengti ir 20-30 minučių šiltai kildinti.
Kepti 25-30 minučių 220 C temperatūroje, orkaitėje.
Mes kepame formose su skyle. Sviestas tirpsta ir jei išbėga iš vyniotinio – tai vis tiek lieka ir gaunasi kažkas panašaus net į šimtalapį.