Kopūstlapių “tortas”
|komentarų nėra
bzikas
Radau štai tokį įdomų receptą:
1 kiaušinis,
250 gr. miltų,
100 ml. kefyro,
po žiupsnelį druskos ir cukraus,
10 didelių kopūsto lapų,
3 skiltelės česnako,
pluoštelis šviežių prieskoninių žolelių,
100 ml. majonezo.
Iš kiaušinio, kefyro, miltų, cukraus ir druskos sumaišyti grietinės tirštumo tešlą. Kopūstlapių storgalius pamušti, kad suminkštėtų ir 5 min. blanširuoti verdančiame vandenyje, sudėti į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Keptuvėje įkaitinti aliejų, kiekvieną kopūstlapį nusausinti, pamirkyti tešloje ir kepti, kol parus, tada sudėti ant servėtėlių, kad nusiriebalintų. Česnakus sutrinti, sumaišyti su sukapotais žalumynais ir majonezu. Gauta mase aptepti kopūstlapius, sudėti vienas ant kito ir valandai pastatyti į šaldytuvą.
….Aš tai tikriausiai suvalgyčiau karštus su grietinės arba varškės padažu, o gal ir su pomidorų padažu būtų nieko :)…