BLYNELIAI SU VIŠTIENA
|komentarų nėra
Leja
- 8 iškepti lietiniai
- virtos arba keptos vištienos (baltos mėsos)
- 2 stiklinės pieno
- 80 g sviesto
- 100 g fermentinio aštraus sūrio
- 2 šaukštai miltų trinto muskato riešuto
- pipirų
- druskos.
Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis. Sviestą ištirpdyti, įberti miltų ir keletą sekundžių palaikyti ant ugnies energingai maišant. Nukelti nuo ugnies, įpilti pieno, gerai išmaišyti. Vėl užkaisti ir pastoviai maišant laikyti, kol užvirs, įberti druskos, pipirų, muskato, tarkuoto sūrio Pusę šio padažo išmaišyti su vištiena ir šia mase aptepti lietinius, likusiu padažu užpilti Lietinius sudėti vieną ant kito, uždėti kelis gabalėlius sviesto ir 15 min. įkišti į karštą orkaitę