Grybų pyragaičiai Kalėdoms
|komentarų nėra
meska
Pati per Kalėdas gaminu štai tokius pyragaičius:
TEŠLAI reikės: pokelio varškės,pokelio sviesto,apie porą stiklinių miltų,žiupsnelis druskos.
Viską sumaišome, užminkome tešlą .Miltų visų iš karto nedėkite, mat reikia, kad tešla būtų minkšta.Aš iš akies dedu, tai negaliu pasakyti, kiek tiksliai tų miltų reikia.
ĮDARUI dažniausiai reikia grybų -gali būti pamaišyti su džiovintais, bet galima ir tik pievagrybius,nesvarbu.Dar -svogūnas,sūris fermentinis ir kmynai.
Viską supjaustome – svogūną galima ir pakepinti. Dar galima papjaustyti kokios dešrytės.Sūrį sutarkuojam.
Imame tešlą, metalinius mažus indelius kepimui(maksimose būna pirkti po šešis už tris litus), formuojam krepšelius.
Kai tešlą indeliuose,suformuojame, dedam įdarą, apibarstom sūriu, kmynais ir – į orkaitę, kol pagelsta/paruduoja.
Įdarą, aišku, galima prisigalvoti bet kokį, bet aš gaminu būtent tokius.