Suktinukai su varške ir džiovintais vaisiais
|komentarų nėra
fotonas
REIKĖS: Pakelio šaldytos bemielės tešlos.
ĮDARUI:200 g varškės, 100 g džiovintų kriaušių arba obuolių, 100 g razinų, 1/2 stiklinės cukraus, kiaušinio trynio suktinukams aptepti.
GAMINAME: Atšildyti sluoksniuotą tešlą. Iškočioti 4 mm storio tešlos lakštą. Supjaustyti jį kvadratais.(10×10). Įdarui džiov. kriaušes ir razinas sumatli mėsmale, sumaišyti su petrinta varške ir cukrumi. Po šaukštą šio įdaro dėti ant tešlos kvadratų ir, pradedant nuo kampo, suvynioti.
Viršų patepti kiaušinio tryniu ir kepti 200-220 C orkaitėje, kol gražiai pagels.
PATARIMAS. Į varškės masę įpilkite šlakelį citrinų sulčių – jos suteiks saldžiarūgštį skonį.
Kvadratėlius galite pjaustyti ir mažesnius – daugiau suktinukų gausis