Karšta kepenėlių užkandėlė
|komentarų nėra
tetule
Salotų lapai,
paprikos,
viščiukų kepenėlės,
porai(nebūtinai),
druskos,
pipirų,
aliejaus,
graikinių riešutų.
Lėkštę iškloti kiek plėšytais salotų lapais, ant jų dėti kubeliais arba ilgomis plonomis juostelėmis papjaustytų paprikų (nereikia daug, bet gražu, jei įvairių spalvų).
Kepenėles pakepti įkaitintame aliejuje su trupučiu druskos, pipirų, jei patinka – galima ir poro baltosios ir žaliosios dalies šiek tiek kartu pakepti.
Karštas kepenėles išdėti ant paruoštų salotų ir paprikų, ant viršaus užberti smulkintų graikinių riešutų, prieš tai ir juos galima šiek tiek sausai pakepinti.
no comments
Panašias salotas daro Čili – tik pabarsto kepintom saulėgražom ir dar deda žalių vynuogių. Skanu brač.
Ir dar labai tinka toks padažiukas:
imi šaukštelį medaus, truputį druskytes, įvarvini pusę citrinos ir gerai išmaišai – kol medutis ištirpsta. O tada lengvai plakdama šakute į tą padaža plona srovele pili alyvu alieju ir- plaki plaki plaki Štai ir padažiukas