‘’Šokoladinis’’ viščiukas
|komentarų nėra
(past/copy)
Ingredientai:
1 viščiukas,
2 svogūnai,
3 morkos,
1 stiklinė baltojo vyno arba vynuogių sulčių,
prieskonių,
70 g šokolado,
0,5 citrinos. Aprašymas:
Viščiuką įtriname prieskoniais ir pamarinuojame 3-4 vai. Svogūnus ir morkas pakepame aliejuje, išimame ir tame pačiame aliejuje apkepame porcijomis supjaustytą viščiuką. Tuomet atgal sudedame daržoves, įpilame vyno arba sulčių. Troškiname apie 40 min. Paruošiame padažą: 0,5 stiklinės skysčio, kuriame troškinosi viščiukas, pakaitiname su šokoladu. Kai šokoladas ištirpsta, supilame citrinų sultis. Garnyrui išverdame ryžius. Didelėje lėkštėje dedame apverstą dubenėlį arba puodelį ryžių, gabalėlįį troškinto viščiuko ir apipilame šokolado padažu
miglės trigrašis :
Nu ką aš galiu pasakyt ?
ČIKI PADAŽIUKAS
JĖGA NETGI
Bet man dar skaniau būtų, jei mėsytė būtų ne troškinta, kaip pateiktame recepte, o visa išmarinuota prieskuoniuos, vynuos/sultyse ir pan, ir tik apkepinta .Bet tada su padažo gaminimu daugiau problemų.Bet tikrai.įmanoma. Sultinukas tas(troškinau su vynuogių sultimis) + šokoladas + citrina -jėginis variantas.
Vienžo -rekomenduoju
Tiesa, kadangi troškinau ne visą vištą, o tik krūtinėlę, tai per akis – pusės plytelės šokolado