Salotos su karšta vištienos krūtinėle
|komentarų nėra
tetule
Į temą apie mėsą – vakar broliuko gimtadienio proga pagaminau labai skanių salotų.
Pripjaustom mažiukų, pusės degtukų dėžutės dydžio, vištienos krūtinėlės (gal galima ir kitą mėsą bandyt) gabaliukų. Pilam ant jų vos vos citrinos sulčių, aliejaus, druskos, cukraus, pipirų ir paliekam bent pusvalandžiui. Galima, žinoma, ir ligiau, o ir kitaip pamarinuoti.
Kai mėsytė jau prisisunkus marinato,, voliojam kiekvieną gabaliuką į miltus ir metam į įkaitintą keptuvę. Kepam, kol gražiai apskrunda.
Kol mėsytė kepa, į didelę plokščią lėkštę priberiam smulkintų Pekino kopūsto lapų – tiek, kad visą lėkštę uždengtų plonu sluoksniu. Ant jų meniškai primėtom nedidukėm skiltelėm pjaustytų pomidorų. Ant jų, vėlgi labai meniškai – skiltelėmis išdalytų mandarinų. Kiekiai – tiek, kiek yra arba tiek, kad visko būtų po lygiai, arba – kad gražiai atrodytų.
Ant viso šito grožio vėl meniškai sumėtom iš keptuvės ištrauktus mėsiukus.
Padažas: natūralus jogurtas be priedų, truputis garstyčių, truputis druskos, cukraus, pipirų – reikia ragauti, kad būtų skanu, švelnu. Padažu salotas galima apipilt, galima indelį šalia lėkštės pastatyti, kad kiekvienas užsipiltų, kiek nori.
Skanu, lengva ir labai labai labai gražu