KARKA: marinuojam, kepam, verdam, troškinam

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 11 , reitingas: 4.64 iš 5)
Loading ... Loading ...

Svocia

Karką išvirčiau, tada sumaišyčiau su sojos padažu, medum, česnako išspausčiau, galima ir maltų čilės paprikėlių arba kitų maltų aitrių paprikų įbarstyt. Tokiu padažu aptepus išvirtą karką dėčiau ant skardos ir – į orkaitę. Kuo daugiau tos sojos, tuo juodesnė karka bus. Aišku, sūdyti prieš tai nereikia, o medus dar ir auksinį atspalvi suteiks, tikrai turėtų įspūdingai atrodyt, reiks savaitgalį pačiai bandyt icon smile KARKA: marinuojam, kepam, verdam, troškinam

Tradicinę karką išvirus aptepu garstyčiomis (dižono) ir tada pašaunu į orkaitę. Iš pradžių kepu apdengtą folija, paskui ją nuimu,  kad mėsa apskrustų. Garstyčios mėsytę padaro švelnią ir minkštą.

Sandra

Karką įtrinti įvairiais prieskoniais – ypač nepagailėti malto rozmarino, palaikyti per naktį, kitą dieną – į didelį puodą, vandens – tik kad apsemtų, įdėti kadagio uogų, dar rozmarino. Paprastai verdu 2 val. Truputį atvėsinti, storai aptepti medumi ir garstyčiomis ir – į orkaitę 1 valandai,  kol odelė bus traški… Super skanu!

irvela
Šį kartą  skersai pjaustytus nemažus karkos  gabaliukus, kuriuos buvau pirkusi “Iki” ,marinavau dėdama garstyčių, majonezo,ketčupo, kaukazietiškų ir pauostydama kitokių po ranka pasitaikiusių prieskonių. Toje makaliuzėje dar prieš palikdama ją ilsėtis ,šiek tiek pamaigiau. Ant laužo (ant grotelių) mano šeimyna kelis gabaliukus kepė įvyniojusi į foliją . Likusią neiškeptą ir porą dienų pastovėjusią šaldytuve, parsivežusi iškepiau el.orkaitėje ant grotelių. Buvo visai neblogai.        

…..Esu orkaitėj kepus ir skeltas pusiau (tokių būna Maximoj). Kepant visą, kad geriau iškeptų, tiktų pradžioj jas kišt kepimo rankovėn, o baigiant kepti praplėšti   rankovę, kad apskrustų. Dėl jų marinavimo taip galimi įvairiausi variantai- kaip ir šašlykams. Skanaus icon smile KARKA: marinuojam, kepam, verdam, troškinam

……Kartais darau kaip vyniotinį. Iš karkos išimu kaulą, įtrinu prieskoniais, druska. Išplakus kiaušinį ,plonai pakepu ant keptuvės ir dedu ant karkos, tinka uždėti vieną /kitą morkos juostelę, žalių žirnelių. Karką su tokiu įdaru susuku kaip vyniotinį ir surišus dar įvynioju į tokį permatomą dovanų popierių, pas mus vadinamą celofanu.Dar kartą surišus, dedu į puodą su pasūdytu vandeniu ir pora lauro lapelių.

Verdu apie 2 val.ir stiprokai paslegiu. Galima paslėgti tarp dviejų lentučių, uždėjus svorį. Aš slėgimui naudoju senoviškus sūriams slėgti skirtus spaustuvus.
Galima į šį vyniotinį įvynioti maltos paukštienos ar kitos prieskoniais paskanintos  maltos mėsos -čia  jau kiekvienos šeimininkės skonio ir fantazijos reikalas icon razz KARKA: marinuojam, kepam, verdam, troškinam .

miglė

Pats paprasčiausias būdas, mūsų šeimynai labai patikdavo(šaltam užkandžiui), tai su daugybe visokių prieskonių(būtinai -česnakas /svogūnas ir krapai arba kmynai + šiek tiek džiovintų slyvų) išvirti GREITPUODYJE(kažkur ~1.5 h užtrunka, galima šiek tiek daugiau.)Paskui išimi tik mėsą ir skūras  – jau nulipusius nuo kaulo, primeti į tarpus išpraustų džiovintų slyvų,virtų morkų, DAR ČESNAKO SMULKINTO ir celofane suvynioji “roletu” ir prislegi.

Virjes

Kadangi kol kas tėvukai paaugina visokių valgomų gyvių- mėsos neperku. Tad ir karkų būna visokio dydžio icon razz KARKA: marinuojam, kepam, verdam, troškinam Taigi- imu karką (su kaulu) ir gerai įtrinu druska, pipirais ir kuo tik sugalvoju. Palaikau kokias 2-3 dienas – kaip išeina . Tada apverdu. Jeigu didelė karka -ir gerą valandą, jei maža - trumpiau. Įdūrus  šakute matosi kada jau paminkštėjusi. Tada išimu, vieną pusę, kur daugiau odos, supjaustau kvadratais maždaug cm*cm , gylio irgi koks 1 cm, dedu rankovėn ( nors nebūtinai,ypač jei karka išvirė ir ją tik apkepti reikia) ir apkepu. Pabaigoje praplėšiu rankovę, kad apskrustų ir išsiskėstų tie supjaustyti kvadratėliai. Gražu ir laaaaaaabaaaai skanu icon razz KARKA: marinuojam, kepam, verdam, troškinam
Kai vieną kartą karka  buvo  visai maža, išvirusi ir papjausčiusi  odoje kvadratėlius, dėjau orkaitėn ant grotelių. Apskrudo, buvo liuks.

no comments
Galima ir nepjaustyti karkos, tik padaryt peiliu gilias įpjovas  icon smile KARKA: marinuojam, kepam, verdam, troškinam Esu taip dariusi – dieviškai gaunasi icon smile KARKA: marinuojam, kepam, verdam, troškinam

KARKA, TROŠKINTA ALUJE

Šaltinis -Receptai.lt

Ingredientai
1 vnt. kiaulės karka
1 a.š. druska
1 a.š. malti juodieji pipirai
4 vnt. kvapiųjų pipirų žirneliai
1 vnt. svogūnas
2 vnt. lauro lapeliai
0,5 l tamsus alus
0,5 l vanduo
padažas:
1 stikl. karkos nuoviras
1 v.š. padažo tirštikis(va šito jau nedėčiau, geriau jau gal miltukais skrudintais praskiest… icon rolleyes KARKA: marinuojam, kepam, verdam, troškinam )
0,5 stikl. grietinė
druska
malti juodieji pipirai

Supilkite į puodą alų, vandenį, sudėkite smulkintą svogūną ir prieskonius. Įdėkite druska įtrintą karką ir žiūrėkite, kad visa būtų apsemta. Virkite karką, kol suminkštės (apie 1,5 valandos). Iš nuoviro paruoškite padažą. Tam užvirinkite stiklinę nuoviro ir perkoškite. Įmaišykite grietinę ir padažo tirštikį, paskaninkite druska ir pipirais. Karką patiekite su bulvių koše ir raugintais kopūstais.

 

panašūs įrašai



4 komentarai


  1. » Patarimas mėsos vyniotinių ieškantiems parduotuvėse sako:

    [...]  o kaip skaniai  pasigaminti KARKĄ namuose, rasite čia: http://www.skanausvisada.lt/wp/archives/16   [...]


  2. » Karka aluje -2 sako:

    [...] Bazinis receptas  jau yra mūsų receptainėje:-http://www.skanausvisada.lt/wp/archives/16 [...]


  3. proba sako:

    Pasakykit man, kokia nesamone deda i mesa iki paeduotuveje, kad karka isverda per pusvalandi?Kaip vistiena.

  4. migle

    migle sako:

    Gali būti ir taip, kad kiaulaitė išauginta ant hormonų ir dar velniažin ko vos per kelias savaites,pvz. -t.y. ne kiaulės karka, o paršiuko.O šiaip -ir aš seniai pastebėjau, kad prekybcentrių mėsos įtartinai greitai suminkštėja :roll:
    Arba dar yra specialūs mėsos minkštikliai, aršus trunkas, -bet juos dažniau kavinėse/restoranuose naudoja -nemanau, kad parduotuvėms apsimokėtų…

Pasisakyk ir tu!

*



visos teisės saugomos © 2006-2011