» Šalto rūkymo karkos slėgtainis SKANAUS, VISADA!

Šalto rūkymo karkos slėgtainis

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Reikia:

kaimiška šalto rūkymo karka,vanduo virimui, svogūnas, lauro lapelis, pipirai, česnako kelios skiltys, sauja džiovintų slyvų, morka.

Eiga

Rūkytą karką gerai nuplauname ir kišame puodan į užvirusį vandenį. Paverdam maždaug 15 min., vandenį nupilame.Tuomet vėl užpilame karštu virintu vandeniu, kad apsemtų.Užvirus sudedam visus prieskonius, morką, uždengiam ir verdam ant silpnesnės ugnies . Maždaug po valandos įberiam saują džiovintų (ar rūkytų) slyvų, verdam toliau. Jei skysčio perdaug nugaravo -papildom virintu karštu vandeniu.Virti reikia apie 3 val. -kol mėsa ims kristi nuo kaulo, o odelė bus tikrai minkšta. Po to mėsą išimam, galim dar padrabstyti smulkintu česnaku, maltais pipirais(druskos turėtų pakakti nuo pačios karkos).Vidun galime įkišti virtą morką ir/ar pamirkytų džiovintų slyvų.Suvyniojam į merlę ar drobę(stengiamės, kad oda liktų išorinėje pusėje) ir paslegiam, laikome šaltoje vietoje, kol atvės (bent pernakt).

Džiovintos slyvos sultinyje ne tik nudažys tamsiau karkos odą, bet ir suteiks labai malonaus švelnaus prieskonio.

Nuoviras puikiai tiks raugintiems kopūstams troškinti ar barščiams (jeigu nemėgstat labai riebiai -sultiniui atšalus nuo jo paviršiaus dalį riebalų paprasčiausiai nugraibykit 😉

Skanaus 🙂

Miglė

Dar įvairių karkos patiekalų receptų rasite čia: http://www.skanausvisada.lt/wp/kepta-karka-2-16/


panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011