Karka aluje -2
|komentarų nėra
Miglė
Bazinis receptas jau yra mūsų receptainėje:-http://www.skanausvisada.lt/wp/archives/16
Na, neblogas daiktas, maniškiams patiko.Tik, nors pyliau juodą alų (2 butelius), o vandens nepyliau visai, vistiek to rudumo mėsoje buvo vos tik vos tik.Tai paskui dar įmečiau slyvų džiovintų šiek tiek.Iškart pataisė reikalą Na, ir skonio prasme, man atrodo, geriau -nes tas Švyturio tamsusis kartokas toks, o salsvumo bent man tai tikrai norėjosi .
Virė, kaip ir recepte parašyta -maždaug pusantros valandos(tiesa, pradžioje dar greitpuodyje nuviriau biškutuką pasūdytame vandenyje, kas “švaresnės” būtų.)Bet karkos buvo iš IKI.J eigu būtų naminės ar iš turgaus, tai, manau, ilgiau virti reikėtų…Paskui nuovirą -per sietelį, trinktelėjau grietinės, į kurią įmaišiau šaukštą miltų, sumakalavau, užviriau ir ant karkų užpyliau.
Kaip sakiau -buvo skanu.Tačiau, kita vertus – visai nebūtina su tuom alumi dusintis.Ir paprastas sultinio nuoviras, jeigu jame dar tų slyvų daugiau primesti, su grietine/miltukais sumakaluotas nė kiek ne prasčiau būtų 😉
xxxx